Xa CAMINADA DE LA SEU VELLA

 Aquest diumenge he tornat a anar a les caminades coordinades per Lleida Camina i m'he retrobat amb molts companys/es que m'ha fet molta il·lusió poder saludar. M'he trobat com a casa. Gràcies.
La caminada és la X que organitza l'Associació d'Amics de la Seu Vella. En Joan Ramon Gonzàlez porta la veu cantant i com sempre és una garantia d'èxit. Personalment aquest any he trobat les seves explicacions curtes.


Descripció de l'itinerari:


Aquí no puc fer una descripció detallada de l'itinerari - al fons hi ha el track de la sortida - Hem sortit més enllà de la partida de Llívia prop de la serra Llonga (no confondre amb serra Llarga, com m'ha passat a mi) i hem anat per la partida de Marimunt fins anar a buscar la sèquia de Pinyana i hem passat per l'antic  molí de Pa i, més tard, prop del molí de Guarda. Hem deixat la partida de Marimunt per anar a buscar la de Montcada. Per cert el nom d'aquestes partides porten els noms dels reconqueridors de la ciutat de Lleida als sarraïns l'any 1149 amb Ramon Berenguer IV que els hi va adjudicar aquestes terres com a botí de guerra.
En arribar a Institut de Montsuar hem fet una petita parada i els companys de la Plataforma de l'Horta ens han donat una poma.

Finalment hem creuat la ciutat nova de Lleida fins situar-nos al peu de les muralles de la Seu per l'espai acondicionat de Santa Cecilia, a tocar del camp de Mart, i hem entrat per una accés nou que ens ha situat al peu de la Suda o Castell del Rei per acabar l'excursió al campanar de la Seu Vella. Encara que jo no he pujat i hem anat al bar de la Sibil·la on hem esperat tota la colla.
Característiques:
Dificultat: Moderada. Encara que repetir l'itinerari és força difícil sense GPS amb el track.
Temps: 2 hores 20 minuts. Ritme de marxa popular.
Distància: 10,6 km.
Desnivell: 120 metres. Incloent els 60 metres finals per coronar el bell campanar de Lleida. Una pujada que dóna sentit a tota l'excursió i poder contemplar la millor panoràmica de Lleida.


En el Wikiloc podreu trobar el track per si us interessa (clicar sobre el mapa) 

Comentaris