XXIVa DIADA DEL CAMÍ DE MUNTANYA: EL PAS DE LA SAVINA


Enguany no hem pogut enllestir tal com voldríem el sender. Hem d’entonar el “nostre” mea culpa. Resulta que no hem tingut prou temps per acabar degudament la feina. Ara, hem treballat de valent, i ha quedat el camí molt millor que no pas estava.
El problema ha vingut que vam decidir arranjar el camí tres setmanes abans i no hem tingut temps material per fer bé la feina. Ara, tal com he dit abans, el camí ha guanyat molt. Properament haurà un cartell que indicarà l’entrada al camí i la comunitat excursionista tindrà una bona opció per anar a caminar i per un lloc tan encisador com el Pas de la Savina que tots coincidim en dir que és un petit Congost de Montrebei però més salvatge.
Si no el coneixeu, no us perdeu l’ocasió de conèixer-lo. A més del cartell, hem evitat una zona molt perillosa on havia un pas estret que cada vegada anava minvant més i algun dia, algú hi cauria. Hem fet un baixador dret, però més segur. Hem de posar una corda per facilitar una mica la baixada. En el pas de la Savina hem posat un passamà per poder caminar amb seguretat. Encara que l’acció definitiva serà posar unes làmines damunt de les bigues de ferro ja que les fustes travesseres estan podrides. Ja fa anys que passo posant els peus als ferros i no trepitjant les fustes.
La nostra actuació s’havia de dividir en tres espais:
1.- El camí que va per la part inferior, a tocar del riu.
2. – L’enllaç del camí inferior amb el superior.
I 3.- La tornada pel camí de dalt (coll de la Roca Foradada).
Bé, en el primer tram hem netejat molt la vegetació, però hi ha trams molt obacs i la vegetació és frondosa. En el segon, hem fet una actuació parcial, crec que ara serà menys perdedor doncs en aquest tram no havia camí i el que es va fer fa anys (la colla del Pep Godoy) va ser posar una sèrie de fites per fer un bon pas. Hem posat més fites, netejat el brancatge i posat alguna cinta en els arbres. Pitjor estava. En el tercer tram no hem pogut fer res encara que no estava tan malament. Demà en Caseret agafarà uns quants expedicionaris i arranjarà el sender.
Personalment m’agrada més el dissabte que és el dia de treballar de valent doncs l’endemà és el dia de la “puesta de blanco” que és el diumenge. Avui ha hagut molt bon ambient: En Josep Sierra i Antoni Satorra han posat el pal on posarem el
cartell – en Santi Seró està malallt i no ha pogut acabar l’obra - i han netejat el primer tram del camí, n’Antonio Trilla i la Joana Llop han fet anar la desbrossadora i han netejat el tram de la pujada del pas de la Savina, demà continuarà treballant, en Ramon Pach ha posat el cable del pas, i demà, la corda de la baixada. En Josep Maria Llena - en Caseret -, en Joan Nadal, en Ferran Pera, Modesto i jo hem tret herbes especialment del tram de l’enllaç. M’ha fet molta gràcia que aquests darrers membres érem els mateixos que l’any passat vam treballar en el camí Planer i ens hem autoanomenat la Brigada Team. No sé si el camí ha quedar millor – que si –
ara ens ho hem passat molt bé.
He de reconéixer que hi ha haver un problema amb el restaurant que quedavem per esmorzar doncs en el paper posava una cosa i en l'aparcament de les vuit vam quedar que anàvem a un altre i això va generar algun petit despite. Per la part que em toca demano perdó ... encara que el problema és la gent que vol passar-se de llestos i no venir a l'hora convocada.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada