SA TORRE DE PORTINATX I EL FAR DE MOSCARTER

 


A la torre de Portinatx es pot arribar amb vehicle – bé cal pujar una vintena d’escales – així que completem la sortida amb la visita del far de Moscater en l’extrem septentrional de l’illa eivissenca amb una panoràmica excepcional. Al far anem per un sender que va arran dels cingles costaners – amb algun tram estret, especialment si fa una forta ventada que aixeca l’aigua del mar i ens mullava. La tornada la fem pel vessant de terra però em se va acabar la batería del móvil i no puc explicar detalladament el temps que he fet durant la tornada.

Com arribar a la torre de Portinatx:

Agafem la carretera EI-300 en el km 26,8 agafem un trencall a l'esquerra en una mena de coll que davalla a port de Portinatx. Entrem a una urbanització disseminada. Agafem els trencalls més importants que hi ha a l'esquerra fins al fons on hi ha una urbanització. Davant tenim la torre. Cal pujar una cinquantena de metres i arribem a la torre que respon a l'esquema de la majoria de torres que ja hem visitat.

El far de Moscarter

Descripció de l’itinerari:

Travessem el port de Portinatx (crec que he fet una redundancia del terme) i aparquem. Hi ha una bella platja on acaba la carretera asfaltada i aparquem. De l’extrem surt un sender que anem seguint. Hi ha força corriols – marques verdes i marques de Sender Local (blanques i grogues) però hi ha moments que dubtem malgrat que el far l’albirem des del començament del recorregut.

Anem agafant els corriols per arran del precipici. Trams estrets però molt interessants.

28 min Arribem al Far de Moscarter que impressiona per la seva alçària. És el far més alt de l’illa amb 52 metres. Està pintat en espiral amb els colors blanc i negre que ressalten l'alçària. Coordenades UTM: 31S  x=373188  y=4330883. Decidim tornar per un sender interior que surt de darrera del far, cap a terra. Primer no és gaire evident però a mesura que l’anem seguint anem amb més seguretat. Anem per la Plana de Moscarter. Anem amb el track apagat.

Arribem a una finca particular i ens indica un cartell en un arbre on posa: Salida i seguim.

Fem cap a una carretera per on anem.


Deixem l’asfalt i agafem un sender que va fent ziga-zagues i ens despita una bona estona però l’anem seguint. Finalment agafem un corriol perdedor. Ens veiem prop de la costa però ens fa por quedar tallats per la vegetació, però tenim molta sort i sortim on tenim el cotxe. Els tontos tenim sort.

Per obtenir el track d’anada al far:

Powered by Wikiloc

Comentaris