PREPARACIÓ CAMÍ DE MUNTANYA: DESBROSSAMENT PAS DE LA SAVINA

Un any més tornem a activitat de recuperar un camí. Enguany ens hem adormit una mica i ens hem posat tard a la feina. Bé, estrictament parlant el que ha passat és que hem avançat la data de fer-lo.
Sabeu que es tracta d’un dels racons més entranyables del nostre pre-pirineu. No cal dir que us esperem el 20 i 21 d’octubre per continuar netejant-lo i celebrar la Diada del Camí de Muntanya. Aquest any la responsabilitat del dinar de germanor recau sobre el club Alfaventur i farem el dinar a Ivars de Noguera. Si voleu venir penseu a apuntar-vos al CEL al telèfon 973242329. El dinar està subvencionat per la  Vegueria doncs, des de fa uns anys,  la Diada del Camí de Muntanya la fem coincidir amb la Festa de la Vegueria per acollir més personal.

El pas de la Savina sempre l’acabem comparant amb el Congost del Montrebei. El pas de la Savina és menys llarg, però és més salvatge, més autèntic. És el germà petit però més simpàtic. És un pas poc transitat – per això fem el camí – i encarat al nord  hem tingut molta feina per netejar el tram doncs el bosc és extremament exuberant . Per veure la descripció podeu mirar l’entrada Pas de la Savina
De fet cal veure el terreny i pensar que enguany no podem fer tot el sender que volÍem fer doncs no tindrem temps. Crec que la millor opció és enguany fer el tram fins al pas de la Savina i la propera anyada farem el tram que no hem pogut acabar enguany. En Josep Maria Llena em parlava d’habilitar un tram amb esgraons per enllaçar-ho amb el llogarret de Tragó. Seria molt bona feina que haurà d’esperar el canvi de calendari.
Dissabte, 20, posarem dos passamans i un cartell a l’inici del recorregut.
Avui hem estat en Josep Maria Llena d’Alfarràs, en Joan Urti de Balaguer, el Ramon Pach, Anna Escue, Paulino Grau  i jo de Lleida.

Comentaris