EL DARRER MISTERI DE CAMARASA: EL FUNICULAR DE LA CENTRAL

El Feliu Isard, guanyador del premi Bonaplata de l'any passat, em parla d'un funicular que pujava de l'aiguabarreig de la Noguera Pallaresa i el Segre fins al blondí de la central de Camarasa. Jo sóc de mena d'escèptic i no crec que existeixi, però clar si un company et diu que li ajudis a buscar-lo, no li pots dir que no.
També a l'aventura de rastrejador s'apunta en Josep Lluís ... A l'aparcament m'ensenya unes fotografies de l'època i he de callar.
Després de desboscar trams selvàtics com mai havia netejat localitzem la base, i en algun indret la via, de l'antic funicular de Camarasa. Hem pujat fins al blondí i hem anat pels túnels dels sobreeixidors de la resclosa. Els blondins eren una mena de grua que es muntaven en els extrems de les preses per on es traslladava tots els materials per fer la resclosa. 
En properes accions farem presentable aquest bell recorregut tan interessant per descobrir un racó amagat de la nostra arqueologia industrial.
Esperem poder netejar els corriols i que quedi un itinerari original amb algun pas acrobàtic com baixar per una escala metàl·lica, destrepar per una corda un parell de metres i algun pas estret per complementar la descoberta. Si voleu venir a desbrossar ja ho sabeu... tenim feina per tots, ara el lloc us encantarà. Ens reservem de moment el dissabte, 19 de setembre, a les 8 h del matí al Camp d'Esports.