ESLOVENIA(1): ELS GRANS LLACS BOHINJ I BLED (amb alguns consells)

Em preguntava perquè tothom de tornava de fer muntanya d'Eslovènia en venia encantat. Així que la millor forma per descobrir el motiu és anar-hi. Enguany el Centre ha decidit fer-hi el IVrt Campament Internacional. És un campament assembleari amb moltes discussions i poques decisions encara que enguany no ha hagut gaires discussions
Les seves muntanyes són meravelloses. És un error pensar que els Alps Julians només són Triglav i hi ha molt més. Té un color de roca clar, blanc, que es pot arribar a confondre de lluny amb neu. Les parets són imponents. Els camins senyalitzats meravellosament bé, amb una munió de cartells vermells, pintura i camins ferrats que et permet pujar als grans cims.
Els eslovens i eslovenes (perdó per comentari masclistes, molt guapes) són amables, educats, parlen un anglès perfecte però no italià i molt menys francès com es pensava jo. Alguns castellà. L'àngles esdevé la llengua de comunicació normal (i jo sense saber-ne).
Un error que vam fer va ser cercar una casa allunyada de les muntanyes. I calia fer molt quilometratge per carreteres estretes. El GPS ens hi porten sempre. Es preferible anar a cercar l'autopista, fer més volta però aneu més ràpid i descansats.
El vol el vam fer des de Trieste perquè ens sortia més barat el vol (155 euros anar i tornar).
El primer dia vam decidir fer turisme i vam anar a veure els llacs de Bohinj i Bled. Turístics i sense cap interès excursionista.
La cascada de Slap Savica, a la cua de Bohindjés una estafa doncs cal pagar 3 euros per veure una cascada que estem més que habituats a veure i a més molta gent.
Un cotxe vam anar a veure com era l'accés per pujar a les pistes d'esquí de fons de Pokljura (per pujar l'emdemà al Triglav) però es millor anar per l'autovia i sortir al poble de Gorje (després de la sortida de Bled).
Faré els següents entrades:
Ascensió al Triglav
Recorregut per la Memòria Històrica
Ascensió al Jalopec
Ascensió al Vogel
Ascensió als pics de Mosjtrovka
Ascensió al Mangart
De Bled no ens en parlaré, només dir-vos que és com Salou però al voltant d'un llac, sols per a guiris...


Comentaris