Passa al contingut principal

22na DIADA DEL CAMÍ DE MUNTANYA: D'ALÒS DE BALAGUER AL PUIG CASTELLAR

Una altra edició de la Diada del Camí de Muntanya, i ja en portem 22. Això vol dir que hem reflotat 22 camins per les Terres de Lleida. Feina que fem desinteressadament i amb la il·lusió de fer país.
De fet estrictament parlant aquest camí no l'ha fet el Patronat del Camí de Muntanya sinó que ha estat en Joan Urtizberea del Centre Excursionista de Balaguer que el va recuperar però hem cregut adient donar-hi difusió dins del món excursionista.
 La descripció de l'itinerari està feta ja en l'excursió al Puig Castellar que vaig fer a l'abril. A Alòs ens hem reunit 72 excursionistes que han fet l'excursió que pertanyen a entitats de Balaguer, Bellpuig, Linyola, Lleida i Pons (no em voldria pas deixar a ningú). Avui també era la Festa de la Vegueria i per aquest motiu han vingut també companys/es d'aquestes entitats.
Des de la meva modesta posició d'organitzador, crec que podem considerar que l'excursió i la Diada ha estat tot un èxit que només ha estat possible per la participació de tants i tantes companys i companyes. Sincerament, gràcies.
Després hem anat a fer un dinar social al restaurant del Càmping Montsec on ens hem aplegat 56 excursionistes. El caliu ha estat meravellós malgrat que el dia no pintava gaire bé.
Als 72 excursionistes que hem anat a la caminada cal incloure els 8 que han vingut directament al dinar. Això vol dir que hem mogut un total de 80 persones. No ha estat l'any que més massa social hem mogut però si un dels anys més rodons perquè la gent estava molt contenta de l'itinerari dissenyat.
Ara cal que arreli aquesta Festa de la Vegueria.
Un cop ja ha acabat el Camí de Muntanya 2016 cal començar a pensar en el 2017!!!

Entrades populars d'aquest blog

LA MERAVELLA GEOLOGICA: ELS FEIXANTS DEL MONTSEC

L'excursió més superba del Montsec - al meu pobre criteri - és la que transcorre pels Feixants del Montsec. És com anar amb un parapent i anar volant la cinglera del Montsec d'Ares. Sempre amb els peus a terra però durant dos quilòmetres només tens un metre per caminar. A un costat la paret i en l'altre el buit.
Ara farà 13 anys vaig aconseguir enllaçar els dos extrems i després vaig portar una colla del CEL (crec que vam ser 33). Ara he tornat i encuriosit observo que hi ha un corriol que recorre tot l'itinerari. Ha perdut un punt de salvatgia però recoi quina diferència més agradable.
Veig per internet que molta gent hi puja per la canal de l'Embut i baixa el Feixant. Mata amb un dia dues de les millors excursions del Montsec. Tot és combinable però m'agrada dedicar un dia a cada sortida ja que tenen prou cos. No cal matar tot el que és gras...
Característiques:
Dificultat: Entre mitja i alta. Els passos no són difícils tècnicament però si que cal no tenir ver…

PORTAR EL MONTSEC EN EL COR: DESCENS DE ROCA LLISA

Mai com avui m'ha dolgut descobrir una raconada del Montsec, la meva estimada muntanya, però he hagut de fer "tripas corazón" i explicar-vos un tresor, Roca Llisa, damunt de la font de les Bagasses. És un terreny inhòspit, feréstec totalment salvatge però d'una bellesa total. Crec que cal posar uns metres de cadena per poder superar uns 50 metres de paret tombada per poder fer tot el recorregut sense problemes. Em caldrà voluntaris per pujar els trams de cadena. Si esteu interessats deixeu-me un comentari en acabar l'article. Si acabo el projecte algun any serà un recorregut molt atractiu del Montsec com ara ho són la canal de l'Embut o la Feixa del Montsec...però hi ha feina. A diferència dels anteriors aquí tot és més salvatge.
La contrada la vaig descobrir quan vaig recórrer el barranc que puja de la paret de l'Isard fins la Pedrera de Meià.
Per fer el recorregut he hagut de fer un rapel de 50 metres penjant d'una bona savina.
Descripció de l'i…

MONTSEC SUPREM: PELS BUNQUERS DE LA COLUMNA DURRUTI

Per motius logístics decideixo tornar als nius de metralladores que van construir la columna Durruti que va defensar l'avanç del feixisme a les terres catalanes. La columna Durruti va ser finalment militaritzada amb el nom de divisió 26 i va ser situada en un dels punts de més difícil defensa, la carena del Montsec, i els anarquistes sempre es van queixar que la República mai els hi va passar armament mínimament acceptable mentre veien que altres divisions de caràcter comunista eren més ben proveïdes. Malgrat aquesta trista circumstància fou la divisió que millor va defensar l'ofensiva final de Franco sobre Catalunya i molts van morir defensant aquesta muntanya farcida de trinxeres.
Aquesta sortida l'he fet un fotimer de cops però mai pujant des de la fita - la manera més fàcil - i aquí miraré de fer-vos una breu descripció. Veure pujada des del pas de Nerill. Vam deixar un cotxe a Hostal Roig i aquesta circumstància ens va permetre fer una travessa molt interessant.
Caract…