Passa al contingut principal

II JORNADES CUIDADORS DE SENDERS TERRES DE LLEIDA - AGER

Aquest diumenge el Centre Excursionista de Lleida ha organitzat les segones jornades de cuidadors de Senders de les Terres de Lleida. El lloc escollit ha estat de nou el càmping d'Àger.
En Josep Sierra - que és qui ha organitzat la trobada - a primera hora del matí ha distribuït els assistents (19 excursionistes) en tres grups de treball:
- Col·locació d'un cartell en la cruïlla del GR-1 amb el sender que davalla a l'estació del tren d'Àger.
- Revisió del camí que es va inaugurar l'any passat que anava de l'esmentada cruïlla fins a la Passarel·la del camí a Rúbies.
- Revisió del camí que anava de l'esmentada cruïlla al poble de l'Ametlla del Montsec.
Personalment he estat en el darrer grup de treball. Ens hem desplaçat a l'estació de trens d'Àger, hem seguit el GR-1 fins la cruïlla on han posat el cartell i hem anat fins a l'Ametlla. Hem retornat sobre les nostres passes posant les marques de pintura adients i repintat en molts casos marques que es veien velles.
Ens ho hem passat prou bé pintant i agafant figues, mores i magranes que anàvem trobant en el nostre camí.
Com no podia ser d'un altra forma hem acabat la jornada amb un dinar al càmping d'Àger on ens hem retrobat els companys i companyes dels diferents equips de treball. Abans, però, ha hagut una reunió on s'han distribuït els trams de GR que el CEL és responsable i hem donat alguna dada sobre el proper camí de muntanya que serà el dia 13 d'octubre, la possibilitat de crear una brigada per avançar en el marcatge del GR-3 per les comarques de muntanya compreses entre Pont de Suert i
La Seu d'Urgell per acabar definitivament el GR més llarg de tota Catalunya.
Finalment, s'ha recordat la necessitat de parlar amb la Diputació Provincial per demanar una subvenció per posar cartells a les cruïlles de tots els nostres GR's de la Demarcació de Lleida.

Entrades populars d'aquest blog

LA MERAVELLA GEOLOGICA: ELS FEIXANTS DEL MONTSEC

L'excursió més superba del Montsec - al meu pobre criteri - és la que transcorre pels Feixants del Montsec. És com anar amb un parapent i anar volant la cinglera del Montsec d'Ares. Sempre amb els peus a terra però durant dos quilòmetres només tens un metre per caminar. A un costat la paret i en l'altre el buit.
Ara farà 13 anys vaig aconseguir enllaçar els dos extrems i després vaig portar una colla del CEL (crec que vam ser 33). Ara he tornat i encuriosit observo que hi ha un corriol que recorre tot l'itinerari. Ha perdut un punt de salvatgia però recoi quina diferència més agradable.
Veig per internet que molta gent hi puja per la canal de l'Embut i baixa el Feixant. Mata amb un dia dues de les millors excursions del Montsec. Tot és combinable però m'agrada dedicar un dia a cada sortida ja que tenen prou cos. No cal matar tot el que és gras...
Característiques:
Dificultat: Entre mitja i alta. Els passos no són difícils tècnicament però si que cal no tenir ver…

PORTAR EL MONTSEC EN EL COR: DESCENS DE ROCA LLISA

Mai com avui m'ha dolgut descobrir una raconada del Montsec, la meva estimada muntanya, però he hagut de fer "tripas corazón" i explicar-vos un tresor, Roca Llisa, damunt de la font de les Bagasses. És un terreny inhòspit, feréstec totalment salvatge però d'una bellesa total. Crec que cal posar uns metres de cadena per poder superar uns 50 metres de paret tombada per poder fer tot el recorregut sense problemes. Em caldrà voluntaris per pujar els trams de cadena. Si esteu interessats deixeu-me un comentari en acabar l'article. Si acabo el projecte algun any serà un recorregut molt atractiu del Montsec com ara ho són la canal de l'Embut o la Feixa del Montsec...però hi ha feina. A diferència dels anteriors aquí tot és més salvatge.
La contrada la vaig descobrir quan vaig recórrer el barranc que puja de la paret de l'Isard fins la Pedrera de Meià.
Per fer el recorregut he hagut de fer un rapel de 50 metres penjant d'una bona savina.
Descripció de l'i…

MONTSEC SUPREM: PELS BUNQUERS DE LA COLUMNA DURRUTI

Per motius logístics decideixo tornar als nius de metralladores que van construir la columna Durruti que va defensar l'avanç del feixisme a les terres catalanes. La columna Durruti va ser finalment militaritzada amb el nom de divisió 26 i va ser situada en un dels punts de més difícil defensa, la carena del Montsec, i els anarquistes sempre es van queixar que la República mai els hi va passar armament mínimament acceptable mentre veien que altres divisions de caràcter comunista eren més ben proveïdes. Malgrat aquesta trista circumstància fou la divisió que millor va defensar l'ofensiva final de Franco sobre Catalunya i molts van morir defensant aquesta muntanya farcida de trinxeres.
Aquesta sortida l'he fet un fotimer de cops però mai pujant des de la fita - la manera més fàcil - i aquí miraré de fer-vos una breu descripció. Veure pujada des del pas de Nerill. Vam deixar un cotxe a Hostal Roig i aquesta circumstància ens va permetre fer una travessa molt interessant.
Caract…