SOM CIM: COLUMNA D'ALBATARREC AL PEDROS

Portem ja 6 anys organitzant la caminada a un cim del Segrià amb la claror de la lluna. Avui feia respecte pel tema del Covid-19 i hem comentat al grup que calia estar alerta i saber mantenir la distància soical i les mascaretes i no complicar més la cosa. Enguany ha estat l'any que ha vingut més gent. Hem estat 100 excursionistes.

Des de l'organització Agora Albatàrrec havíem pensat de fer una columna que surtis d'Albatàrrec i ens ajuntéssim amb els companys que venien de Lleida. Però el que ha passat és que els del poble hem sortit mig hora més tard i no hem pogut quedar a la rotonda de la riera Fontanet però nosaltres hem arribat tard i hem anat a la cua encara que al cim els hem pogut agafar. He tingut alguna distracció però l'orientació era evident cap al tossal.
Al cim parlaments explicant la nostra història i saber el que estem trepitjant. Sopar a les fosques i retrobar-nos amb companys/es que feia temps que no ens veiem. Tot un plaer.
Però si d'alguna cosa estic orgullós és de la columna d'Albatèrrec que hem fet un petit grupet organitzat per fer caminades populars. No voldria que fos l'última.
Distàncies de l'itinerari:
Albatàrrec - canal de Serós - Rotonda de Femosa: 3 km
Rotonda de Femosa - túnel de l'AVE: 4,5 km
Túnel de l'AVE - niu de metralladores del Reguersalat: 5,75 km
Niu de metralladores de Reguersalat - niu de metralladores del tros del Bep d'Aspa: 6,4 km
Niu de metralladores del tros del Bep d'Aspa - Tossal d'Albatàrrec (230 m): 7,8 km
Sopem a la base de la muntanya
Tossal d'Albatàrrec - Pont de l'Autopista: 9,1 km
Pont d'Atupista - Albatàrrec (camí del Tossal): 10,6 km
Algunes de les fotos són de la Lourdes Miranda.