DE LA BARONIA DE SANT OISME A L'ESTACIÓ DE TREN D'ÀGER PER LA PASSAREL.LA DE LA BARONIA


L'altre dia vaig trobar el camí que anava de l'estació de trens d'Àger al càmping Zodiac, però també vaig trobar un tram que anava cap a la Baronia. Un cartell en un arbre em va indicar el camí. El camí surt a la carretera, prop del km 65 de la carretera del Doll. Avui explorem per l'esquerra de la carretera. El camí vell (ortofoto de l'any 1945) el camí a partir d'un marcat esperó va per sota de la carretera dels anys 1980 però aquesta va colgar el camí vell. Vaig mirar si quedava alguna resta, però no vaig localitzar res. Vam decidir anar per dalt de l'asfalt però hi ha una cinglera vertical que em va obligar a pujar amunt fins poder passar el cingle. Així entre talls i vegetació vaig poder arribar a la Baronia però és una variant que no té cap interès. Descriure el camí de tornada de Sant Oisme a l'estació. Només heu de valorar el tram de tornada ja que l'anada és un terreny jabalí.

Descripció de l'itinerari:

Sortim de la Baronia de Sant Oïsme per la carretera del Doll direcció a Tremp. Tram avorrit. Es pot caminar bona part del recorregut pel costat de l'asfalt.

15 min 0,930 km Collat de Ramon. Agafo un corriol que s'enfila a la dreta de la carretera.

18 min 1 km Enllaço amb el camí de la línia de telèfon. Vaig a l'esquerra. A la dreta el sender queda embarrancat.


23 min 1,3 km Deixo el camí del telèfon i agafo un carrerany, poc evident, que surt a l'esquerra.

26 min 1,4 km Surto a la carretera del Doll a la vora del km 65. Travesso la carretera i al costat de la tanca lateral de la carretera agafo el camí vell de Sant Oïsme.

35 min 1,7 km Surto al camí de la Passarel·la de la Baronia que travesso. Enllaço amb el camí al camping Zodiac.


42 min 2 km Arribo a l'estació d'Àger.

Per seguir aquesta excursió cal seguir aquests dos tracks:

Powered by Wikiloc
Powered by Wikiloc

Comentaris

  1. Vaig anar a viure a la Baronia, amb la dona i dos fills. Del 1970 al 1975, quan la passarel·la encara era de fusta el camí de corriol, vorejant el pantà, pujava fins ala Baronia de Sant Oïsme, era l'única manera d'arribar-hi, ja que la carretera del doll encara no existia. M'agrada llegir sobre aquella zona. Gràcies.
    Cordialment.
    Jaume de Sans

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada