PASSAREL·LES DEL VERO o D'ALQUEZAR: ANAR PER OPINAR... CALIEN?

 

Deixem clares les idees. Anar a les passarel·les del Vero o d'Alquézar és el més allunyat d'anar a la natura. És una caminada turística amb un afany recaptatori que permet fruir d'un entorn molt bell i molt fotogràfic però ... calia malmetre aquest indret? És la tendència actual i que difícilment podrem contrarestar. A més turisme més rentabilitat, i a més rentabilitat més construccions antinatura. Perdoneu però algú ho havia de dir. Altres indrets que em venen al cap: Congost de Montrebei, pont tibetà o rellotge solar andorrà...)

Malgrat tot he anat - per opinar - i perquè és una bella excursió contranatura. Tota la vila d'Alquézar està encarada vers la Ruta de las pasarelas amb cartells per tots els carrers. Abans cal passar per l'ajuntament a pagar el peatge. No patiu, l'ajuntament està a tocar de l'entrada a les passarel·les. També podeu treure el bitllet on-line però vaig preferir-ho fer-ho en persona. Un breu consell: No anar els dies més concorreguts turísticament

FITXA TÈCNICA

VALORACIÓ: Sortida turística per la bella contrada del riu Vero. No es respira natura però si que justifica una visita i pagar el peatge.

DIFICULTAT: Baixa. La pujada de tornada amb calor pot ser molt feixuga.

TEMPS: 1 hora 45 minuts

LONGITUD: 5,4 km

DESNIVELL: 485 metres

ITINERARI CIRCULAR

Descripció de l'itinerari:

Aparquem a la part alta d'Alquézar i anem baixant per l'ajuntament/entrada de les passarel·les. És un recorregut urbà però ben interessant. No us perdoneu la bellesa dels seus carrers amb cases ben arranjades, amb un retoc noble. Poder amb un excés d'hotels i de bars... L'aparcament fora de la localitat és un encert.

8 min Arribem a l'ajuntament i passem per la guixeta. Una noia ens trau una cadena i ens deixa baixar. Alerta hi ha descomptes als federats.


Podem diferenciar clarament tres trams: 

1a Baixada: Baixada ferma pel barranc de la Fuente. Les roques estan llises per l'afluència massiva de turistes. En els trams més pendents hi ha una passarel·la de fusta veritablement espectacular. Es més espectacular la barana que l'entorn natural. Alerta els dies amb pluja o humitat ja que el descens pot esdevenir una pista de patinatge.

30 min Arribem al riu Vero. A l'esquerra tenim la balma de Picamartillo d'una trentena de metres de profunditat. Es una formació oberta, formada per l'erosió del riu ( 8 min entre anar i tornar).

2. Les passarel.les: Tram més espectacular del recorregut. Anem seguint el barranc del riu Vero, aigües avall, uns 5 metres enlairats. Arriben a una resclosa que provoca un salt i uns metres més avall, una petita central elèctrica. Una mica més amunt hi ha un trencall però encara ens falta un altre tram amb passarel·les. Hi ha algun pas estret. 

1 h 10 min Arribem a un mirador i acaba el tram fluvial.

3. Pujada al poble: Anem a la dreta, deixant el camí que va al poble d'Asqué.... Ara ens toca recuperar el desnivell que hem perdut a la baixada. Pugem per camps d'oliveres. La pujada és fa pesada. Encara no fa calor però quan arpeta el sol ha de ser una pujada feixuga.

1 h 35 min.. Arribem a Alquezar i refem el camí entre els entretinguts carrers empedrats. Segur que no podreu ressistit de la temptació d'aturar-nos en un bar a fer una cervesa.

1 h 45 min. Arribem a l'aparcament.

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris