PREPARANT LA CAMINADA POPULAR DE SUNYER

 


La Laura Bea em diu que per Sant Isidori l'ajuntament de Sunyer vol organitzar una caminada popular mostrant les "meravelles" del terme. Vinga doncs, a la feina. Avui hem fet el recorregut de la caminada del 28 d'abril. Apunteu-ho a l'agenda.

FITXA TÈCNICA

VALORACIÓ: Proposta bestial que ens permet descobrir el territori des de la mà d'una sunyenca que estima el seu terme.

DIFICULTAT: Baixa

TEMPS: 1 hora 30 minuts

LONGITUD: 6,3 km

DESNIVELL: 37 metres

Descripció de l'itinerari:

Ens concentrem a la plaça del costat de l'església i ens enfilem vers el castell (actual dipòsit de l'aigua). Abans d'arribar m'ensenya un antic refugi de la Guerra Civil. N'hi ha un altre que ens queda pendent de localitzar. Coordenades UTM: 31T  x=299163  y=4599740

7 min Abans de coronar el castell de la vila hi ha les Coves. Es tracta d'un altre refugi antiaeri que està format per tres entrades comunicades entre elles amb una extensió total d'uns 12 metres. Les portes estan tancades per unes reixes - però portem les claus i les podem visitar. Estan plenes de fang però val la pena embrutar-se les sabates. Dalt del castell - en queden restes damunt de les Coves - podem fruir d'una meravellosa panoràmica sobre l'entorn. Davallem cap a l'ermita de sant Llucia. Alerta el track va per un camí però anirem a cercar la carretera per on hem entrat al poble.

30 min Ermita de Santa Llúcia. Les runes han estat arranjades i encara podem entreveure l'edifici romànic, amb un absis. Retornem cap al poble, per la pista la Torre.

39 min Arribem de nou a Sunyer i agafem la pista que surt a la dreta.

48 min Cruïlla. Anem a la dreta. Davant tenim la serra de la Pleta.

58 min Nova cruïlla. Anem a la dreta. Als 100 metres deixem la pista i anem a la dreta.

1 h 04 min Localitzem les tombes dels Moros. Són sis tombes excavades a la roca. Coordenades UTM: 31T  x=299377  y=4598342  A l'altre costat de la pista hi ha dues tombes més que avui no visitarem. Tirem endarrere fins la cruïlla en el punt indicat en el punt 58 min.  Anem una estona per la pista per on hem vingut.

1 h 14 min Bifurcació. Anem a la dreta, deixant el camí d'anada. Ens encarem cap a Sunyer.

1 h 22 min Arribem a les Basses. Primer trobem la bassa bona que era l'aigua que bevia la gent i després albirem la bassa dolenta de la que bevien els animals. El conjunt està molt ben arranjat. Anem cap al poble que està ja a tocar.

Entrem al poble. A l'esquerra hi ha un mur on havia hagut un altre refugi durant la Guerra Civil, actualment malmès que era on s'amagaven la gent de les cases del voltant d'aquí avall.

Passem per la plaça de l'església on hem començat la caminada i continuem fins al casc antic del poble fins al carrer Major on podem fruir de la meravellosa casa Bea on farem un vermut. Nosaltres tenim el regal de poder parlar amb la Sra. Lourdes que ens explica la llegenda de Sant Isidori i la pesta. Ens la guardem pel dia de la caminada.

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris