TRAURE UN CAMÍ DE LA UCI: DE CASTARNE AL FARO

Castell de Castarner
Els companys de Castarné ens comenten que volen recuperar un antic camí i ens demanen la nostra col·laboració. En el meu diccionari personal ajudar - recuperació - camí antic estan en la mateixa entrada i només tenen la resposta afirmativa. La proposta és recuperar el camí que pujava al Faro, un cimadalt que gaudeix una espatarrant panoràmica. Decidim pujar un dia a veure com està el camí i concretar la posterior acció recuperadora. Quan estem al cim del Faro decidim completar la pujada amb un itinerari circular meravellosa que no em puc estar d'explicar. Baixem del Faro per una pista fins l'ermita de Sant Roc (per on passa el camí de les Ermites de Bonansa). Seguidament anem al poble de Bibils per un GR i d'allí tanquem el triangle retornant a Castarner.

FITXA TÈCNICA

VALORACIÓ: Superba proposta que ens permet investigar el camí al Faro, però completem la jornada amb la volta a l'ermita de Sant Roc i del llogarret de Bibils.

DIFICULTAT: Baixa.

TEMPS: 2 hores 53 minuts

LONGITUD: 7,8 km

DESNIVELL: 320 metres

ITINERARI CIRCULAR

Descripció de l'itinerari:
Estant al llogarret albirem l'extrem enlairat del Faro situat al sud del poble. Agafem un camí que s'enfila vers la muntanya. Deixem el camí que va a Bibils - per on va el camí original que netejarem - però avui anem per l'esquerra entre prats.
10 min Arribem a l'ermita de Buràs, mig amagada a l'esquerra. Roman sense sostre, però encara conserva l'absis apuntalat en un estat precari. Si us plau, que algú i posi mà. Coordenades UTM: 31T  x=310130  y=4700996
Seguim amunt i aviat enllacem amb l'antic camí que puja directe del poble. Anem seguint les cintes blanques que hi ha als arbres ja que no albirem un camí massa definit.
53 min Sortim al Espllans at de Chuquim, proper a una mena de collada. Coordenades UTM: 31T  x=309718  y=4700136, hi ha un sender més definit que ens permet contornejar el prat. De fet si volguéssim podríem adreçar per aquí i anar al recte a buscar el Faro que el tenim enfront, però anem vorejant el camp.
1 h 03 min Arribem a la vora del que hem anomenat Pi de les 3 branques o de Chuquin que sense ser espectacular si que es va de bon veure. Em recorda a un canelobre gegant. Coordenades UTM: 31T  x=309604  y=4700004
1 h 06 min Sortim a la pista carenera que seguim a l'esquerra.
En el cim del Faro

1 h 12 mim Assolim el cimadalt del Faro (1337 m.) aixecat sobre una petita roca amb una panoràmica excepcional. Mirant avall es pot arribar a veure Vilaller. Al nord els pics de Cerler (Cibolles i Basibé), Castanesa, sobre Vilaller fent partió amb la Vall de Boi (tossal de l'Orri, pala Gespedera) i a l'altre vessant de la Vall de Boi (Comamarja, Corrunco de Durro i la pica Cervi). Després d'estasiar-nos des del cim retornem a agafar la pista. Deixem el trencall per on ens hem incorporat a la pista i la continuem seguint.
1 h 42 min Agafem una drecera a la pista.
1 h 46 min Trencall a l'esquerra que seguim a l'esquerra cap a Bonansa
Ermita de Sant Roc de Bonansa
1 h 51 min Ermita de Sant Roc, propera al poble de Bonansa. Es tracta d'una meravella d'ermita romànica encara que molt restaurada, però amb gust. Retornem a la cruïlla de la pista i tirem avall (1 h 56 min).
1 h 59 min Bifurcació. Per la dreta aniríem directament a Castarner, sense passar per Bibils, però decidim allargar l'excursió visitant aquest llogarret, ja que tenim ocasió.
2 h 14 min Arribem a la localitat de Bibils. Agafem un camí descendent. A la part inferior del poble agafem un trencall a l'esquerra.

2 h 21 Font. Continuem el camí marcat amb pintura blava. Al fons albirem el poble de Castarner que és el proper objectiu.

2 h 53 min Arribem a Castarner on hem començat la travessa.

Per obtenir el track:

També teniu el track corregit d'alguna errada rectificat per Enric Sabaté: 

Powered by Wikiloc

Comentaris