CAMÍ DE CAVALLS: ETAPA 10 I 11: DE CALESPIQUES (CIUTADELLA) A CALA MORELL


Calespiques
és una mena de barriada de Ciutadella. Sortim d’aquí per evitar l’asfalt que hi ha fins la capital de ponent de Menorca. Anem cap a llevant seguint el perímetre menorquí. Es un tram que transcórrer per una mena de taula geològica. A l’esquerra queda un cingle impressionant sobre el mar que puntualment podrem aguaitar. El terra és pedregós que fa de mal caminar.

A mitja alçada travessem la carretera al far de Nati. Hi passem ben prop.

FITXA TÈCNICA

VALORACIÓ: Excursió diferent a la resta de les excursions del Camí de Cavalls. En general diríem de mal caminar però d'una bellesa curiosa.

DIFICULTAT: Baixa, malgrat l'entorn de mal trescar.

TEMPS: 3 hores 31 minuts

LONGITUD: 13,2 km

DESNIVELL: 100 metres

Descripció de l’itinerari:

Aparquem en l’extrem de Calespiques. Al costat hi ha el camí de Cavalls que localitzem per una tanca. Val la pena anar una mica a l’esquerra i contemplar els impressionats penya-segats que ens separen de la mar, als nostres peus. A la dreta, fora del camí, hi ha en un turó la torre de guaita del Ram.

7 min En la cinglera sobre el mar albiro el pont natural d'en Gili.

20 min Depuradora. La contornegem per la dreta. També voregem el contrafort que procedeix de la Torre.

28 min Passes per sota del vèrtex de Bajolí, poc després ascendim propers al vèrtex. Ja estem al cap de la taula. És tracta d’una inmensa esplanada elevada amb vegetació baixa i de mal caminar amb pedruscall.

50 min Passem arran d’una cabana. Tot l’entorn està envoltat de cabanes que tenen la forma de talaiots amb diferents cercles concèntrics en diferents nivells. Són característics de ses illes.

1 h 02 in En una petita torrentera trobem el pou de la Marina (sense aigua).

1 h 39 min Arribem a la carretera al far de la punta de Nina que resta a un quilòmetre aproximadament. El camí segueix recte. Passem de l’etapa 10 a l’11 de Camí de Cavalls.

1 h 56 min Deixem a l’esquerra un munt de pedres amb una creu que recorda un naufragi del febrero de 1910 on van morir 156 mariners. Només es va poder salvar un.

2 h 24 min Passem per la vora d’un pou. Tram que s’acaba fent un xic avorrit en caminar per aquesta gran plana. Anem per l’interior deixant la cinglera vertical.

3 h 13 min Min Retornem a sortir a la cinglera.

3 h 23 min Pas des mosquits, per on passem per unes roques, sense cap dificultat. Girem a la dreta.

3 h 27 min Sortim a la carretera. Anem a la dreta. Baixada costeruda.

3 h 31min Fem cap a una carretera/carrer més important i anem a la dreta i aviat fem cap a la necròpolis de Cala Morell.

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris