CAMÍ DE CAVALLS: ETAPA 19 I 20: DE PUNTA PRIMA A MAO PASSANT PER LA CALA DE SANT ESTEVE


Mai una excursio fou tan fácil de separar per parts: De Punta Prima a Alcalfar, anem per la vora de la mar (tram ben agradable), d’Alcalfar a la Cala de Sant Esteve, es tractad ’un tram interior però ben agradable. Cal tenir present que anem entre marges de pedra, detall que es denota que es tracta d’un camí tradicional (quants jornals han calgut per fer aquestes camins). De la Cala de Sant Esteve a Maó… ho diré en poques paraules… us ho podeu saltar i no us perdeu res. Tota l’estona per asfalt i per carrers. L’arribada, i final del camí, és en l’extrem del llarg port de Maò. He llegit que és el segon port més protegit de tota Europa.

FITXA TÈCNICA

VALORACIÓ: Darrera etapa del Camí de cavalls. La darrera part del recorregut és totalment urbà i té – si més no per a mi – poc interès.

DIFICULTAT: Baixa.

TEMPS: 3 hores

LONGITUD: 12,9 km

DESNIVELL: 100 metres

Descripció de l’itinerari:

Sortim pel costat del mar. Davant l’illa de l’Aire amb el seu carismàtic far.

26 min Torre d’Acaufar que ens parla del temps del pirates, berebers i corsaris. Em recorda el recorregut per les torres d’Eivissa.

35 min Arribem al poble d’Alcalfar amb el seu port, encara que cal tenir present que aviat girem amunt pels carrerons sense acabar de veure’l amb tranquil·litat.

41 min Sortim a la carretera d’accés i anem a l’esquerra. Als 200 metres deixem l’asfalt i sortim pel costat oposat. Ara comencem el tram entre marges de pedra que tenen un encant meravellós. Agafem el camí de Rafalets.

1 h 07 min Per un bonic pont travessem el barranc de Rafalets.

1 h 19 min Travessem el camí de Son Vidal.

1 h 27 min Deixem a l’esquerra el llogarret de Binissaida

1 h 46 min Davallem cap a la cala de Sant Esteve, té algunes imatges encisadores de pel·lícula. Contornegem tota la cala i en girar agafem un camí empedrat costerut.

1 h 50min Sortim a una carretera asfaltada que seguirem a l’esquerra. Vorera pintada pels vianants i ciclistes.

2 h Ens incorporem a la carretera al Castell de Sant Felip. Anem cap a l’esquerra. Passem per davant del cementiri des Castell.

2 h 16 min Arribem al poble des Castell que travessem.

2 h 31 min Arribem a Maó. Ara ens cal trepitjar carrers. Fonamentalment cal seguir el carrer des Castell que travessa el barri més autèntic de Maó. Baixem al port. En l'extrem del mateix és on hi ha el final del Camí de Cavalls. Nosaltres no hi arribem...ens parem a fer unes braves en un bonic bar portuari.(3 h)

Acabem la travessa amb un dinar "celestial".

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris