EMBOSCATS DE PUIGVERD

 


En Josep-Lluís Bosch de Puigverd em va fer de guia a l'excursió pels voltants de Mas de Matxerri. En anar caminant em parla d'una cabana on s'havien amagat alguns joves del poble en la Guerra Incivil. És un tema que roman pendent d'un estudi amb profunditat. A les comarques de la Catalunya Central va haver molts combatents que van evitar anar a la guerra i van preferir amagar-se. Aquí a la Plana de Lleida no en tenia coneixement així que he volgut saber on estava. Pendent d'obtenir més informació.

Descripció de l'itinerari:

A l'entrada de Puigverd, procedint de Lleida, agafem el trencall que passa per la vora de l'escola. Estem en el carrer de Lleida. Després de passar per darrera de l'església agafem el carrer d'Aspa que esdevindrà el camí de la Bassa o d'Aspa.

1,8 km Travessem el canal d'Urgell. 

2,3 km Travessem l'autovia.



2,7 km A l'esquerra ens queda una cabana on aparquem. Anem entre camps d'arbres, cap a l'esquerra. Cal anar cercant fins localitzar la cabana. Coordenades UTM: 31T  x=309602  y=4599452 Tenim algun dubte si es tracta aquesta cabana o si fos ocupada per treballadors de la pedrera que havia hagut en aquest indret. La part del davant de la cabana de la Pedrera s'ha caigut a terra i costa fer-se una imatge del dramatisme/por que van viure aquí aquells joves que sabíen que si eren descoberts haurien estat afusellats per desertar dels seus deures militars.

Observeu que des d'aquí es pot albirar perfectament el poble de Puigverd i els emboscats podien controlar el moviment. Els familiars els hi duien menjar que deixaven amagat en una olivera (que no tenim localitzada).

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

WOW 16a CAMINADA POPULAR DE TUIXENT: ELS EMBOSCATS

L'IMPRESSIONANT CAMÍ D'ALINS A TOR

PELS CIMS OBLIDATS: TUC DE SABURO

DOCUMENT: NOVETAT SUPERBA SOBRE EL LLISTAT PRESONERS SEU VELLA

FUGIR DEL PARC D'ATRACCIONS: ITINERARI PEL PONT DEL CLOP

PELS EMBOSCATS DE TUIXENT (preparant la Caminada Popular de la Festa Major)

ELS EMBOSCATS DE TUIXENT: ESPLUGA DEL SOLA - ESPLUGA DEL QUICO - CABANIL

L’AVET MONUMENTAL DEL BARRANC DE LA FOU, AL VESSANT AMAGAT DEL CADI

MERAVELLA GEOLÒGICA: ARCS DE L'ARRIU MALO (BERET)

PREPARACIÓ SORTIDA TRAVESSA PIRINENCA: HOSPITAL DE BENASC - COLL DELS ARANESOS - REFUGI D'ARTICA DE LIN - COLL DE TORO - HOSPITAL DE BENASC