CORCEGA (6): PER LA PREHISTÒRIA CORSA: EL POBLAT DE CUCURUZZU

Em va fer il·lusió endinsar-me en la prehistòria de la illa. Serà que sóc la rencarnació d'un ancestre salvatge?. El cas és que vaig anar a veure el poblat de Cucuruzzu i Capula. El sender per on va l'excursió és principalment per l'ombra i és molt d'agrair.
A l'entrada en lliuren un document i van llegint la informació. Entrada: 4 euros.
Hi ha arbres de grans dimensions que a casa nostra serien arbres protegits i en canvi aquí no se'ls dona ni importància (segurament perquè n'hi ha molts). En un altre lloc vaig veure un castanyer que tenia una soca com un Seat 600 i aquí havia una alzina que romania oblidada que era com les millors de casa nostra.

Característiques:
Valoració: Força interessant a nivell cultural.
Dificultat: Baixa. Nivell turístic.
Desnivell: 70 m

Distància:
Temps: 1 hora 30 minuts

El poblat de Cucuruzzu (quin nom més musical) és de l'edat dels metalls i més concretament de Bronze. Està format per una muralla exterior formada per grans pedres. En el seu interior hi hauria una torre. El conjunt aprofita les pedres naturals de l'entorn.
L'entrada a la fortificació és estreta per dificultar el pas de l'enemic.
A nivell monumental potser el poblat de Capula resulta menys espectacular. És un jaciment posterior, de l'edat medieval, on sembla ser que fou habitat per una de les famílies feudals més importants de la corsa meridional.
A l'entrada hi ha un menhir clavat on es pot veure el relleu d'una espasa. L'accés a la fortificació es fa per un rampa estreta i costeruda.

Accés:
Ens situem en la carretera D268, prop de Levie (on hi ha un museu d'arqueològia) en direcció a Quenza.
Als pocs quilòmetres trobem el trencall a la dreta (cartell). Agafem una pista asfaltada que durant més de 3 km. ens porten a l'aparcament.

Comentaris