Passa al contingut principal

11a CAMINADA POPULAR DE LA FESTA MAJOR DE TUIXENT

Un any més preparant la caminada de Tuixent. Enguany quan caminem pels boscos de l'Arp trobarem a faltar l'empenta d'en Toni Balaguer que tantes vegades els havia trescat buscant bolets. No podem organitzar la caminada sense recordar el nostre estimat amic que tristament ens ha deixat. Sempre els boscos ens el recordaran.

En aquesta edició volem pujar fins les pinedes de l'Arp per mostrar-vos els pins monumentals que amaguen les pinedes de l'Arp. És un recorregut espectacular que segur que us agradarà.
Com cada any ens esmercem per organitzar-vos una caminada per fruir i passar una bona estona els dies de la festa major de Tuixent.
Característiques tècniques:
Valoració: Recorregut molt interessant.
Dificultat: Baixa
Distància: 5 km.
Desnivell: 200 metres
Temps: 2 hores

INICI:
A les 9 h sortirem de la plaça de Cadí de Tuixent.
A les 9 h 15 min ens retrobarem a Coll de Port
A les 9 h 25 min. arribarem a les pistes d'esquí de Tuixent-Lavansa.
Ja veieu, en aquesta edició fem un canvi logístic. Potser millor que primer us poseu en contacte amb nosaltres. Oficina de Turisme de Tuixent: 973 370030 - museu@trementinaires.org.
Descripció de l'itinerari:
Sortim del Pla de l'Arp (1940 m.) i ens encarem vers el mirador de l'Arp.
5 min. Mirador de l'Arp on ens podem delectar-nos amb la visió vers la vall de Lavansa.
Passem per davant del refugi de l'Arp i agafem el camí de les raquetes d'hivern marcat amb pintura blau i groc.
15 min. El sender davalla fins una barrancada que hem de remuntar.
18 min. Fi de la pujada una fita ens indica que hem d'abandonar el camí per enfilar-nos muntanya amunt (esq.).
20 min. Sortim a la pista que travessem. Davant tenim un cartell que ens indica la ruta a seguri.
Sender poc evident. És una llàstima que la Generalitat hagi pagat per una feina tan mal feta doncs si heu de seguir la ruta per les estaques que hi ha a terra ... esteu perduts. Seguiu les fites i cintes que hem anat posant.
22 min. Trobem el primer pi monumental. Coordenades UTM: 31T  x=377678  y=4673626. De fet anirem navegant cercant pins negres rellevants, és una activitat prou interessant, perquè el marcatge que es va fer resulta impossible de seguir.
24 min. Nou arbre monumental. Coordenades UTM: 31T  x=377658  y=4673599.
27 min. No exemplar. Coordenades UTM: 31T  x=377623  y=4673526
32 min. Nou pi monumental. Coordenades UTM: 31T  x=377567  y=4673311
40 min. Arribem al pi anomenat l'Avi i segurament el més monumental. Coordenades UTM: 31T  x=377436  y=4673077.
Seguim amunt.
43 min. Encara albirem un pi monumental prou interessant. Ara el nostre camí gira a l'esquerra.
50 min. Trobem tres cartells informatius al voltant dels pins: els llamps, la regeneració dels pins ... Darrer exemplar que visitarem: Coordenades UTM: 31T  x=377771  y=4673076
56 min. Sortim a una pista per on passa un circuit d'esquí de fons. Fem cap a un coll amb una visió excepcional sobre la Tossa Pelada. Anem baixant.
1 h Abandonem la pista i caminem pel mig de la pineda, resseguint el circuit del Bosc que costa de seguir ara a l'estiu.
1 h 09 min. A la dreta del camí queda l'avenc del Circuit amb  una fondària de 30 metres encara que roman obstruït i podria ser encara més fons. Cavitat explorada pels membres del Grup Espeleològic de Lleida.
1 h 10 min. Sortim al tallafoc. Descendim per ell.
1 h 27 min. Aparcament de l'estació d'esquí de Tuixent-Lavansa on hem començat la travessa.

Per obtenir el track de la sortida:


Powered by Wikiloc

Entrades populars d'aquest blog

LA MERAVELLA GEOLOGICA: ELS FEIXANTS DEL MONTSEC

L'excursió més superba del Montsec - al meu pobre criteri - és la que transcorre pels Feixants del Montsec. És com anar amb un parapent i anar volant la cinglera del Montsec d'Ares. Sempre amb els peus a terra però durant dos quilòmetres només tens un metre per caminar. A un costat la paret i en l'altre el buit.
Ara farà 13 anys vaig aconseguir enllaçar els dos extrems i després vaig portar una colla del CEL (crec que vam ser 33). Ara he tornat i encuriosit observo que hi ha un corriol que recorre tot l'itinerari. Ha perdut un punt de salvatgia però recoi quina diferència més agradable.
Veig per internet que molta gent hi puja per la canal de l'Embut i baixa el Feixant. Mata amb un dia dues de les millors excursions del Montsec. Tot és combinable però m'agrada dedicar un dia a cada sortida ja que tenen prou cos. No cal matar tot el que és gras...
Característiques:
Dificultat: Entre mitja i alta. Els passos no són difícils tècnicament però si que cal no tenir ver…

PORTAR EL MONTSEC EN EL COR: DESCENS DE ROCA LLISA

Mai com avui m'ha dolgut descobrir una raconada del Montsec, la meva estimada muntanya, però he hagut de fer "tripas corazón" i explicar-vos un tresor, Roca Llisa, damunt de la font de les Bagasses. És un terreny inhòspit, feréstec totalment salvatge però d'una bellesa total. Crec que cal posar uns metres de cadena per poder superar uns 50 metres de paret tombada per poder fer tot el recorregut sense problemes. Em caldrà voluntaris per pujar els trams de cadena. Si esteu interessats deixeu-me un comentari en acabar l'article. Si acabo el projecte algun any serà un recorregut molt atractiu del Montsec com ara ho són la canal de l'Embut o la Feixa del Montsec...però hi ha feina. A diferència dels anteriors aquí tot és més salvatge.
La contrada la vaig descobrir quan vaig recórrer el barranc que puja de la paret de l'Isard fins la Pedrera de Meià.
Per fer el recorregut he hagut de fer un rapel de 50 metres penjant d'una bona savina.
Descripció de l'i…

MONTSEC SUPREM: PELS BUNQUERS DE LA COLUMNA DURRUTI

Per motius logístics decideixo tornar als nius de metralladores que van construir la columna Durruti que va defensar l'avanç del feixisme a les terres catalanes. La columna Durruti va ser finalment militaritzada amb el nom de divisió 26 i va ser situada en un dels punts de més difícil defensa, la carena del Montsec, i els anarquistes sempre es van queixar que la República mai els hi va passar armament mínimament acceptable mentre veien que altres divisions de caràcter comunista eren més ben proveïdes. Malgrat aquesta trista circumstància fou la divisió que millor va defensar l'ofensiva final de Franco sobre Catalunya i molts van morir defensant aquesta muntanya farcida de trinxeres.
Aquesta sortida l'he fet un fotimer de cops però mai pujant des de la fita - la manera més fàcil - i aquí miraré de fer-vos una breu descripció. Veure pujada des del pas de Nerill. Vam deixar un cotxe a Hostal Roig i aquesta circumstància ens va permetre fer una travessa molt interessant.
Caract…