Passa al contingut principal

COL·LECTIVA A LA CRESTA DE MONTPEDRÓ DE CASTELLONROI


L’altre dia quan vaig fer l’excursió a la Cresta del Montpedró de Sant Salvador de Castellonroi em vaig quedar sorprès per l’interès de la sortida. Em vaig creure amb l’obligació d’organitzar una sortida col·lectiva amb els companys i companyes de la meva entitat, el Centre Excursionista de Lleida. Ha estat una jornada meravellosa on tot ens ha vingut de cara...
Al matí érem 17 excursionistes per fer la grimpada que sense ser exigent si que és obligada, en el sentit que has de posar les mans a la roca i superar algun pas aeri. Crec que tot ha estat un èxit. El dia ha estat redó. Com la sortida era una mica curta he sortit del llogarret d’Andaní i hem seguit un camí que ens ha dut fins a la canonada que baixa de la central de Santa Anna i hem enllaçat amb l’itinerari proposat a la sortida inicial.
La grimpada ha estat molt entretinguda. Dúiem material tècnic (cordes, mosquetons, arnesos, ...) però no ens ha calgut doncs tothom ha pujat com una moto. El dia ha estat càlid, si pensem que estem encara al mes de gener... tot ha anat redó. Els que han anat més de pressa han anat a buscar els cotxes i quan hem arribat a la carretera ja teníem els taxis esperant per portar-nos al poble d’Ivars de Noguera on hem menjat una meravellosa paella. Us asseguro que durant el dinar hi ha hagut molt bon filin i hem rigut tota l’estona. La millor forma de poder encarar la setmana vinent laboral. I la setmana que ve més...

Entrades populars d'aquest blog

LA MERAVELLA GEOLOGICA: ELS FEIXANTS DEL MONTSEC

L'excursió més superba del Montsec - al meu pobre criteri - és la que transcorre pels Feixants del Montsec. És com anar amb un parapent i anar volant la cinglera del Montsec d'Ares. Sempre amb els peus a terra però durant dos quilòmetres només tens un metre per caminar. A un costat la paret i en l'altre el buit.
Ara farà 13 anys vaig aconseguir enllaçar els dos extrems i després vaig portar una colla del CEL (crec que vam ser 33). Ara he tornat i encuriosit observo que hi ha un corriol que recorre tot l'itinerari. Ha perdut un punt de salvatgia però recoi quina diferència més agradable.
Veig per internet que molta gent hi puja per la canal de l'Embut i baixa el Feixant. Mata amb un dia dues de les millors excursions del Montsec. Tot és combinable però m'agrada dedicar un dia a cada sortida ja que tenen prou cos. No cal matar tot el que és gras...
Característiques:
Dificultat: Entre mitja i alta. Els passos no són difícils tècnicament però si que cal no tenir ver…

PORTAR EL MONTSEC EN EL COR: DESCENS DE ROCA LLISA

Mai com avui m'ha dolgut descobrir una raconada del Montsec, la meva estimada muntanya, però he hagut de fer "tripas corazón" i explicar-vos un tresor, Roca Llisa, damunt de la font de les Bagasses. És un terreny inhòspit, feréstec totalment salvatge però d'una bellesa total. Crec que cal posar uns metres de cadena per poder superar uns 50 metres de paret tombada per poder fer tot el recorregut sense problemes. Em caldrà voluntaris per pujar els trams de cadena. Si esteu interessats deixeu-me un comentari en acabar l'article. Si acabo el projecte algun any serà un recorregut molt atractiu del Montsec com ara ho són la canal de l'Embut o la Feixa del Montsec...però hi ha feina. A diferència dels anteriors aquí tot és més salvatge.
La contrada la vaig descobrir quan vaig recórrer el barranc que puja de la paret de l'Isard fins la Pedrera de Meià.
Per fer el recorregut he hagut de fer un rapel de 50 metres penjant d'una bona savina.
Descripció de l'i…

MONTSEC SUPREM: PELS BUNQUERS DE LA COLUMNA DURRUTI

Per motius logístics decideixo tornar als nius de metralladores que van construir la columna Durruti que va defensar l'avanç del feixisme a les terres catalanes. La columna Durruti va ser finalment militaritzada amb el nom de divisió 26 i va ser situada en un dels punts de més difícil defensa, la carena del Montsec, i els anarquistes sempre es van queixar que la República mai els hi va passar armament mínimament acceptable mentre veien que altres divisions de caràcter comunista eren més ben proveïdes. Malgrat aquesta trista circumstància fou la divisió que millor va defensar l'ofensiva final de Franco sobre Catalunya i molts van morir defensant aquesta muntanya farcida de trinxeres.
Aquesta sortida l'he fet un fotimer de cops però mai pujant des de la fita - la manera més fàcil - i aquí miraré de fer-vos una breu descripció. Veure pujada des del pas de Nerill. Vam deixar un cotxe a Hostal Roig i aquesta circumstància ens va permetre fer una travessa molt interessant.
Caract…