PELS CAMINS DE SENTERADA: SENTERADA - CERVOLES - BURGUET - SENTERADA

 

Vaig a caminar pels pobles de Senterada. Són camins que han estat recuperats i puc gaudir de força cartells indicatius i marques grogues que faciliten el recorregut i dona seguretat a l'hora de caminar. És una passejada molt agradable trescant pel rouredes. Sensacions molt bones.

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

Valoració: Recorregut excepcionalment interessant per descobrir els llogarrets més boncis propers de Senterada.
Dificultat: Moderada. Camins ben senyalitzats.
Desnivell: 550 metres.
Temps: 3 hores 37 minuts
Distància: 9,6 km 
Itinerari circular.

Descripció de l'itinerari:

Ens situem al llogarret de Senterada (730 m.) i agafem la carretera que puja als pobles de Naens, Cèrvoles .... Aviat trobem un cartell que ens encara a l'esquerra en el darrer carrer del poble.

5 min Per la dreta marxa el ramal a Burguet per on baixarem en acabar l'itinerari. Aviat veure la silueta de Cèrvoles encimbellat dalt de la muntanya.

23 min Travessem el barranc de Sant Bertomeu.

32 min Sortim a la carena del serrat de Collvinyes on hi ha una pilona elèctrica i podem fruir d'una espectacular visió sobre el poble de Cèrvoles.

1 h 02 min Passem un past estret que es pot vorejar. Aviat trobem la difurcació cap al poble de Burguet. Anem a l'esquerra. Travessem el barranc de Cèrvoles. Trencall a l'esquerra cap a Los Bacs (sector d'escalada).

1 h 20 min Poble de Cèrvoles (1168 m.) arrapat a una serrat allargassat. Panòramica excepcional. Destacaria la visió sobre la Pobla de Segur, l'embassament, Sant Corneli, serra de Carreu. Cap al nord destaca la Vallfosca, però avui està ennuvolat.

Baixem pel camí de pujada.

1 h 34 min Bifurcació de camins. Anem a l'esquerra cap a Burguet.

1 h 52 min Sortim a la carretera. Anem a la dreta.

1 h 54 min A la dreta tenim el trencall que baixa a Senterada. Rètol. Anem una mica més cap a Burguet (1073 m.) que està a tocar. Uns cinquanta metres més enllà a l'esquerra hi ha el camí a Naens per on baixarem. Trencall a Creixes i a la Foradada senyalitzat amb un cartell.

2 h 04 min Sortim a un prat que travessem. En l'altre extrem trobem l'antic camí. Travessarem dos barrancs on s'han habilitat unes pedres per travessar-lo.

2 h 22 min Carretera a Naens. Anem a l'esquerra.
2 h 25 min Entrada al llogarret de Naens (987 m.), vila encarat en un cingle amb una visió privilegiada. Retornem sobre sobre les nostres passes. També podríem anar per la carretera cap a Senterada fins trobar el camí tradicional que va travessant la carretera.

2 h 49 min Arribem de nou a Burguet i agafem el camí que davalla cap a Senterada. El camí està brut d'esbarzers que ens molesten la marxa. Hi ha menys marques grogues i en algun moment tenim algun dubte.

3 h 7 min Passem per la base d'una pilona elèctrica que representa un canvi de direcció del nostre recorregut. Ara anem més a l'esquerra.

3 h 34 min Fem cap al camí de Senterada a Cèrvoles per on em passat a l'anada.

3 h 37 min Arribem al poble de Senterada on acabem en nostre recorregut.

Per obtenri els tracks podeu consultar:

Powered by Wikiloc
Powered by Wikiloc

Comentaris