De Los Escullos a la Isleta de los Moros


Seguim la línia de recerca de cales superbes pel cabo de Gata. Avui ens toca la zona de Los Escullos. Cerco un tram un xic d'aventura per arribar a l'Isleta de los Moros que es veritablement molt agradable, però que no es pot realitzar si la marea està alta ja que passem arran d'aigua. En molt moments l'excursió està presidida pel Cerro del Fraile on vam pujar el dia anterior.

FITXA TÈCNICA

VALORACIÓ: Bell recorregut per les caletes de la zona de Los Escullos.

DIFICULTAT: Baixa. Si es vol fer el darrer abans d'arribar a l'Isleta la vora del cingle cal assegurar-se que el nivell del mar ho permet. En cas negatiu pujar pel mirador.

TEMPS: 2 hores 15 minuts.

LONGITUD: 7 km

DESNIVELL: 40 metres

Descripció de l'itinerari:

En el km 5,5 de la carretera Al-4200 a l'Isleta del Moro aparquem a la dreta (costat del mar) una mica abans d'arribar a una casa. Agafem un camí que davalla a la platja. No es gaire evident en els primers metres, després anirem trobant algun pal clavat i alguna marca de pintura blanca i blava. Anem direcció al mar.

5 min Som a la platja del Arco. Seguim per la platja.

15 min Arribem a unes roques blanques i de formes sugerentes. Tothom penja fotos a instagram d'una mena de llengua elevada. Nosaltres no serem menys. Coordenades UTM: 30S  x=583641  y=4073590 . En lloc d'anar a buscar el camí preferim caminar per damunt d'aquesta ferma roca blanquinosa.

25 min Arribem al castell de Sant Felipe que protegia la contrada contra les incursions dels pirates berebers. Edifici de grans dimensions. La porta d'accés està tancada. Llàstima. Passem per la platja de l'Embarcadero.

40 min Arribem a la punta del Esparto. Anem a buscar una pista que va paral·lela a la costa.

55 min Passem per davant del castell. Passem pel costat d'unes cases que formen Los Escullos.

1 h 03 min Tornem a estar a la platja dels Arcos però ara anirem pel costat de la platja amb trams molt bells.

1 h 12 min Sortim de la platja passant per una antiga duna emblanquinada. Passem a una platja petita però ja veiem que no podem passar endavant ja que un cingle ens barra el pas. Un corriol s'allunya de l'aigua i ens enfilem per unes escales costerudes. Aquesta operació la farem un parell de vegades. Al fons albirem l'Isleta del Moro.


1 h 30 min Darrera caleta que hem de superar. Per la dreta veiem un darrer tram d'escales que pugen a un mirador, però sembla que per la vora del mar es pot contornejar la cinglera. La Montse pujarà per les escales i jo aniré arran d'aigua. Es passa però si hi ha onatge o la marea està alta no es pot superar i cal anar per les escales.

1 h 41 min Port de l'Isleta del Moro. Hi ha un bar arran d'aigua on fem una canya amb una tapa. Indret ideal per banyar-se. Després d'aquest descans decidim pujar al contrafort que hi ha davant de l'illa.

1 h 46 min Cap del contrafort amb l'illa davant. Retornem pel nostre camí i creuem el llogarret de l'Isleta. 

1 h 53 min En l'extrem del poble agafem un sender que surt a l'esquerra.

2 h 11 min Sortim prop de la carretera. A l'altre costat de l'asfalt podem albirar una altra torre de guaita per controlar la incursió dels pirates. Quan pensàvem que havíem de trepitjar l'asfalt ens trobem que hi ha un sender que l'evita.

2 h 15 min Arribem a l'aparcament.

Per tornar a la pàgina d'inici d'aquest blog dedicada al Cabo de Gata

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris