GOIG A LA TELETUBBIES

Teletubbies és una via ferrata (ferrada, si sou llepafils) que puja a l'ermita de la Pertusa (Montsec - Àger) que ha esdevingut una mena de parc d'atraccions a la natura. Ja veieu, no m'agrada massa anar a fer ferrates, però tampoc cal ser un talibà i cal saber modular el pensament.

És una ferrata divertida i amb un entorn excepcional que ascendeix per un marcat esperó perfectament equipat, fins hi tot trobareu una escala per superar un tram vertical. Hi ha blocs que estan reforçats per evitar que poguessin caure (una passada d'ingeniera). La dificultat és de K2, encara que té un pas acrobàtic i espectacular que ens fa pujar l'adrenalina en haver de pujar a un gendarme i saltar a un altre que hi ha al costat. Un cop heu superat aquestes agulles ja podeu posar-vos les mans a la butxaca. Enllacem amb la ferrata K1 Urquiza - Soler per on acabem.

Descripció de l'itinerari:

Ens hem de situar al collet que hi ha al contrafort de l'ermita de la Pertusa (antic aparcament del congost de Mont-rebei. Actualment - i encertadament - s'ha fet un aparcament uns 100 metres abans d'arribar-hi. Està situat a uns dos kilòmetres del poble de Corçà.

Ens decantem a l'esquerra i comença un camí costerut descendent on cal posar molta cura. La veritat és que fa uns anys es baixava molt bé, però ara està massa descarnat pel pas dels excursionistes que hem tret el terra protectora i ara tot és costa avall. Es podria posar algunes cordes per alliberar la pressió. 

20 min Escletxa entre roques per on passem.

32 min Inici de la Ferrata. Hi ha unes preses artificials (elefants, estrelles, llunes...) empegades a la paret per on pugem. Ascendim per un esperó de la muntanya molt definit. Coordenades UTM: 31T  x=307222  y=4657297 En la part superior hi ha un gendarme que ens obliga a posar atenció. Veure vídeo inicial.

1 h Arribem a l'enllaç de la via ferrata Urquiza - Soler de K1. No hi ha cap esgraó sinó que pujarem per una cadena. Va ser la primera via oberta a la paret. Es nota perquè la roca està moooolt polida.

1 h 30 min Fem cap a l'ermita de la Pertusa, estratègicament situada. Una de les 7 meravelles de la terra... al nivell de la muralla Xina o de les piràmides d'Egipte (poder el sol m'ha tocat el cap massa avui).

1 h 37 min Sortim a l'aparcament on hem començat. 

1 h 40 min Aparcament actual.

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

WOW 16a CAMINADA POPULAR DE TUIXENT: ELS EMBOSCATS

L'IMPRESSIONANT CAMÍ D'ALINS A TOR

PELS CIMS OBLIDATS: TUC DE SABURO

DOCUMENT: NOVETAT SUPERBA SOBRE EL LLISTAT PRESONERS SEU VELLA

FUGIR DEL PARC D'ATRACCIONS: ITINERARI PEL PONT DEL CLOP

PELS EMBOSCATS DE TUIXENT (preparant la Caminada Popular de la Festa Major)

PREPARACIÓ SORTIDA TRAVESSA PIRINENCA: HOSPITAL DE BENASC - COLL DELS ARANESOS - REFUGI D'ARTICA DE LIN - COLL DE TORO - HOSPITAL DE BENASC

ELS EMBOSCATS DE TUIXENT: ESPLUGA DEL SOLA - ESPLUGA DEL QUICO - CABANIL

L’AVET MONUMENTAL DEL BARRANC DE LA FOU, AL VESSANT AMAGAT DEL CADI

MERAVELLA GEOLÒGICA: ARCS DE L'ARRIU MALO (BERET)