RECLAMANT EL PARC NATURAL DEL MONTSEC: CONGOST DE MONT-REBEI

Avui les diferents organitzacions que formen la Plataforma Salvem Mont-rebei encara que com passa molt hi ha moltes entitats però pocs participants. La participació ha estat baixa.
Segurament no hem sabut explicar que la caminada no era per Salvar Mont-rebei ja que Endesa i la Generalitat ja ha dit que no es farà, fins una nova embrenzida, sinó que era per reclamar ja la declaració de Parc Natural del Montsec, JA!!!
Però ni la poca mobilització ni el mal temps no han impedit que prop d'un centenar d'excursionistes (molts representats del Centre Excursionista de Lleida) em fer la travessa del Congost des del pobla de Corçà fins a la Masieta.
No vull fer una descripció de l'itinerari perquè penso que és un clàssic més que conegut. Posaré algun enllaç: De Corçà a Montfalcó per les passarel·les de la Vergonya i de la Masieta a la Passarel·la.
Hem sortit ja ploient de Corçà i hem fer el tram d'asfalt que va fins a l'aparcament de la Pertusa. És el que té anar amb transport públic.
Al Mas de la Pardina en Joan Vàzquez, en Josep de Linyola i jo recordem els anys que la casa estava encara en peu i alguns hi havien dormit. Ara tot està enrunat. Llàstima de país.
Quan es veu per primer cop el tall de Congost de Mont-rebei despleguem la pancarta que han fet els d'Ipcena i fem algunes fotos. Després Carlets, el trencall a la Passarel·la de la Vergonya i finalment el Congost, malgrat el mal temps encara hi ha força gent travessant-lo.
Al pont penjat ens reagrupem la colla (del Corçà només hem pujat 35) ens retrobem amb la colla de Tremp, el Presi del Centre, el Pau Salla i la Maite que s'afegeixen al grup.
Hem llegit el Manifest i cap a la Masieta a dinar.

Si voleu veure les meves fotos:

Comentaris