CADENES AL PAS DE LA CANAL DE L'EMBUT (MONTSEC D'ARES)

El pas de la canal de l'Embut és un pas per on sempre havíem baixat - recomano baixar, però no pujar ja que hi ha una tartera que pot ser una mica feixuga pujar-hi - però havia tres passos que eren una mica complicats. Ja feia anys que em rondava pel cap posar-hi unes cadenes que faciliten el pas especialment quan està moll que esdevé fins hi tot perillós.
El croquis està tret de l'excursió que vaig fer Per les canals del Montsec que podeu trobar en aquest blog.  on vaig pujar per la Canal Xurulla o de Colobó i vaig baixar pel pas de la Canal de l'Embut, ara amb cadenes. Sortida molt interessant.
Van venir els amics de Vilafranca del Penedès per ajudar-me a transportar les cadenes que pesaven més que un colló. Crec que vam fer molt bona feina i que no hem malmès la muntanya equipant aquests passos. Ara ja teniu una altra opció per pujar i baixar pel nostre estimat Montsec.
Quan vam acabar la feina vam anar a pujar per la canal de l'Embut i vam passar un dia rodó amb un dinar al cim de Santa Alis mentre a baix a la vall d'Àger la boira no es va aixecar en tot el dia.
Moltes gràcies amics de Vilafranca per la vostra col·laboració.

Comentaris

  1. Sense desmerixer en absolut la feinada que heu fet, amb tots els repectes no crec que fos en absolut necessari. He baixat un grapat de cops per aquesta canal despres d'escalar vies al Cap del Ras i a la paret de la Font Freda i la conec bé. Soc de la opinió que si trobes que algun pas és complicat t'endús una cordeta i ja está. No hem d'adaptar la muntanya nosaltres, som nosaltres que ens hem d'adaptar a ella.
    M'agradava especialment aquest descens perque era un pas natural per baixar de laes parets... Ara ja no ho és tant de natural.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Adrià respecto la teva opinió però el teu nivell no és el de la majoria de persones que van a la muntanya... jo he portat grups per aquest baixador i sempre tenia problemes en aquests llocs.
      Em diràs que no vagin a la muntanya, es clar que no poden anar a l'Everest o a ni a Yosemite. No ens vam queixar gaire quan van asfaltar la pista que puja al coll d'Ares i els que tenim més anys quan van fer la pista a Colobó que la van obrir per recuperar el santuari i tristament s'està caient però la pista està allí i és pitjor que un tros de ferro.

      Elimina
    2. Per cert hi ha una vintena de canals per on pots baixar sense trobar res de ferro (encara que més salvatges).

      Elimina
    3. Com t'he dit, la meva opinió és que si trobes que algun pas és complicat t'endús un pingo de corda i després la treus... Y si, tens raó; hi han més canals per baixar, pero aquesta es la més maca i la més comode (Per aixó també l'he fet servir a vegades per baixar de la Font Freda.), pero si tothom fa sevir el teu raonament aviat no en quedará cap sense ferros..

      Elimina
  2. Em sembla que parleu d'indrets diferents. No té massa sentit anar a cercar la canal que ha arranjat en Joan Ramon per baixar de la Font Freda. (Jordi salvador)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó del món, Jordi, que baixar pel pas de la Canal de l'Embut venint de la Fontfreda no té gaire lògica. Encara que si si vens de l Cap del Ras

      Elimina
    2. Adrià vols dir que hi ha moltes canals equipades al Montsec??? Una - bé ara dos. El Montsant està ple de passos equipats... Els escaladors equipen les reunions amb parabolts i hi ha vies equipadissimes. L'altre dia baixava per una via d'escalada (Alos de Balaguer) i vaig trobar una corda que feia por. Mai s'hauria de deixar una corda perquè es fa malbé i algú serà el darrer de fer-la anar.
      El pas de la canal de l'Embut és un pas per excursionistes, no un pas per escaladors que baixen. No et queixes de l'asfalt de la carretera a coll d'Ares que ha fet més mal...

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada