dimecres, 26 d’abril de 2017

NO SEMPRE TOT ÉS LEGAL: FEIXA DEL PONT PENJAT A LA PRESA DE CAMARASA

Quan surto de la presa de Camarasa trobo un cartell que prohibeix el pas, però jo he entrat per un indret que on no hi ha cap cartell. Crec que l'obligació d'aquest blog és explicar excursions interessants i la d'avui ho és encara que tingui aquest punt d'il·legal. Quan sortia em pensava que estarien els mossos d'esquadra esperant-me.
Avui volia pujar a una gran balma que hi ha sota del Pas Amagat però no he trobat la forma d'arribar-hi doncs tot estava molt esbrossat. He baixat per la feixa del Cinquet mirant-me una feixa que em semblava que podia enllaçar el pont Penjat amb la presa de Camarasa. I ves per on que em trobo un excursionista vestit de vermell que comença l'itinerari. M'espero que el faci. De fet li arribo a indicar en un punt que se n'anava amunt. Quan veig que ha arribat a la presa de Camarasa m'hi poso jo. Quan acabo ell també m'indica que la porta de sota està tancada i puc sortir directe sense haver de tornar per la feixa.

Característiques:
Valoració: No m'ha agradat que no em deixin entrar al costat de la central de Camarasa. Avui he aconseguit passar i descobrir la cara amagada de la lluna.
Dificultat: Mitja- Alta. Cal grimpar i passar passos aeris. Per la feixa no hi ha camí.
Desnivell: 350 m. Pujant i baixant escales.
Distància: 3 km. 
Temps: 1 hora 16 minuts.
Descripció de l'itinerari:
Agafo el xiroi camí que voreja la mini central d'Alòs de Balaguer i la penjada passarel·la que passa arran de cingle. Si teniu ocasió podeu anar cercant per l'altre costat l'itinerari que farem entre els penya-segats.
5 min. A la dreta surt el sender que puja per la Feixa del Cinquet. Nosaltres continuem recte.
8 min. Pont penjat. Travessem el riu Segre. A l'altre costat del riu, agafant-nos a un dels tirants del pont remuntem un parell de metres i cerquem un corriol que surt a mà esquerra.
Anem per un senderó penjat en la paret fins arribar a una canal per on hem de pujar entre la vegetació. Sortim a la paret i remuntem un tram aeri fins que ens tornem a posar dins de la canal.
14 min. Fem cap dalt de la canal. Ara la única dificultat serà la vegetació que de vegades ens tapa el camí. De totes formes hem de posar cura on posem el peu i, de tant en tant, ens hem d'agafar a la paret. Podeu duu unes tisores per tallar el brancatge.
24 min. Sortim al camí que puja de la central a la resclosa. Anem a la dreta, amunt.
36 min. Arribem a la porta que tanca l'accés a la carretera que passa per la resclosa. Una mica abans hi ha unes escales que baixen a la base. No ens podem perdre l'ocasió de veure la central des d'avall.
43 min. Arribem a la base de la resclosa de Camarasa. Recorda que en el seu moment va ser la segona més alta del món i la més alta d'Europa. Per saber-ne més.
53 min. Faig cap al camí de dalt. En algun moment vaig pensar que podria haver un camí que de la base de la central em portes a la central però no ha estat així que amunt.
Com he vist a la sortida que estava en una zona restringida he cregut que els meus ulls havien de ser els vostres ulls. Així que després de passar l'entrada d'aigua he decidit baixar a la central.
57 min. Agafo les escales que baixen cap a la central.
1 h 02 min. Arribo a la porta superior de la central però veig que no arriba a la base de la central així que després de fer unes fotos torno a pujar cap a dalt.
1 h 07 min. Torno a estar en el camí superior i retorno a baix. Passo un parell de túnels.
1 h 12 min. Deixo a l'esquerra la feixa al pont Penjat per on he passat. Continuo per les escales.
1 h 16 min. Arribo a la central de Camarasa. Creu-ho el pont i trobo que la porta està oberta. Arribo a l'aparcament del Dispensari i veig que no hi ha els mossos d'esquadra.
Accés:
En el km 44,7 de la carretera C- 13, passat el poble de Camarasa, agafo un trencall a la dreta abans de travessar el pont de l'Illa o del Pastor.
Carretera estreta.
2 km. Aparcament del Dispensari. L'entrada a la central està abans del pont. Caldria anar a veure si  la porta està oberta.

Per obtenir el track:

 
Powered by Wikiloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada