VOLTA AL PUI DE FÓRNOLS

Hi ha muntanyes que no són les més alteroses ni les més destacades però de sobte un dia remirant el mapa dius: - Demà hi pujaré. Damunt del poble de Fórnols hi ha el Pui, poc destacat i una mica insignificant, però avui hi he anat a visitar-lo. No m'ha desagradat encara que tampoc diré que sigui la gran excursió.
Característiques:
Valoració: Excursió curta, una matinal.
Dificultat:Baixa encara que bona part es fa sense sender i cap saber trescar per terreny rost. 
Distància: 3,9 km.
Desnivell: 320 metres.
Temps total: 1 hores 52 minuts 
Itinerari circular
Descripció de l'itinerari:
Surto de l'aparcament que hi ha a l'entrada del poble del poble de Fórnols (1287 m.) i agafo el sender que puja al Cadí. Deixa a l'esquerra el dipòsit de l'aigua.
Anem pel sender PR - 226 que trobarem en aquest blog.
El nostre camí duu als antics camps.
5 min. Deixem el camí carreter i agafem un sender que surt per l'esquerra. Anem seguint les marques blanques i grogues.
15 min. Contrafort de la muntanya que ens permet eixamplar la panoràmica vers llevant. Anem contornejant el peu del Pui.
30 min. Collada del Pui (1512 m.) on deixem el sender. De fet el camí no arribar a passar-hi però hi passa pel costat. Molt evident. Deixem doncs el PR-226.
Pujo pel mig del bosc format per pins i boix. Hi ha algun moment que trobo algun corriol que sembla fet en alguna repoblació però una mica tinc de fer anar el sentit de l'orientació que genèricament vol dir saber cercar el millor pas. Com vaig pel vessant nord trobo un dit de neu. En els darrers metres he de superar un tram de pedra.
45 min. Cim del Pui (1581 m.). La veritat és que bona part del cim està envoltat d'arbres i la visió no respon al que jo pensava. Retorno al coll.
57 min.  Torno estar al coll del Pui (1512 m.). Ara pretenc baixar pel vessant oposat. El primer tram és dret però amb cura es va baixant . Hi ha placa-tartera de pedra descoberta per on baixo molt millor del que pensava inicialment. És un terreny diferent i bonic format per roques d'un to vermellós prou interessant.
En la part inferior trobo uns camps que ara romanen erms.
1 h 25 min. Surto a la carretera a Fórnols. Si vulgués podria tornar per l'asfalt però baixaré per la torrentera que tinc davant que veig que s'anomena de la Carrera. Si passeu per sota de la caseta de la toma d'aigua del poble podeu tenir algun problema doncs el camí queda un xic tallat (jo hi vaig passar per aquí). És millor pujar una mica per la carretera, a la dreta, i agafar la barrancada més tranquil·lament. Anem pel barranc deixant a la dreta de la roca de l'Helena per ja hi havia passat fa uns mesos.
1 h 43 min. Surto al camí ral de Tuixent a La Seu d'Urgell  per on passar el GR-7. Vaig a l'esquerra.
1 h 46 min. El GR agafa un trencall a l'esquerra que passa a tocar d'una gàbia amb gossos. 
1 h 50 min. Arribo a la font de Fórnols a l'entrada del poble. Tiro amunt.
1 h 52 min. Aparcament on he començat el recorregut.


Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris