REVOLUCIÓ I GUERRA: 18 DE JULIOL DE 36 A LLEIDA

Els companys de Memorial Democràtic de la Paeria tenen a ver a organitzar una altra caminada tot recordant els escenaris del 18 de juliol del 36 a la ciutat de Lleida.
Val a dir que el Grup de Recuperació de la Memòria Històrica del CEL també vam treballar la proposta. Quan ens vam reunir per organitzar la caminada, pensàvem que no arribaríem a la 50 d'assistents. Doncs el principal problema és que ens vam veure desbordats per l'assistència de caminadors. Això és morir de glòria.
El Josep i la Pilar per animar a la gent a sortir de casa havien pensat que en acabar donar-los un tros de coca i un got de cervesa artesana. Aquest va estar el detonant.
Vam haver de tallar les invitacions a 140. Personalment, crec que ha haver el doble de persones que van venir i que la meitat es van quedar sense poder consumició gratuïta doncs es van apuntar tard.
Vull pensar que la massiva assistència no va ser per la cervesa si no per la brillant explicació d'en Jaume Barrull que ens va anar detallant els diferents esdeveniments.
Ho va fer en 4 escenaris: L'entrada de la Seu Vella (la porta del Lleó, encara que els lleidatans en diem la porta dels Lleons quan només n'hi ha un), l'església de Sant Llorenç, la plaça de la Paeria (encara que com feien una concentració feminista ho vam fer a la plaça de Sant Francesc) i, finalment, a la Catedral nova.
Malgrat assistir tanta gent quan el Mestre parlava es feia un gran silenci i vam poder escoltar molt bé les explicacions.
Va ser molt emotiu. Era com girar el mitjó feixista que abans celebrava aquesta diada com el dia del Glorioso Levantamiento Nacional i avui hem tingut ocasió de sentir la veritat del que va passar a la nostra ciutat.
Gràcies amics de la Paeria per la bona feina que esteu fent.

Comentaris