NOU NIU DE METRALLADORES A LES COMPORTES DE LLEIDA

En Diego Arànega del diari La Mañana em fa un whassap dient-me que ha localitzat un nou niu de metralladores. Em puja l'adrenalina. Quedem per anar a ver-ho.
La Sra. Dolors Comes ha tingut el detall de comunicar al Diego que es veu un niu de metralladores a la zona de les Comportes. Resulta que Endesa ha hagut de reparar una torre elèctrica i per fer-ho han hagut de netejar un tram del canyissar que hi ha a la llera del riu. Casualment han netejat un niu prou ben conservat que havia en el camí obert cap a la pilona. La descobert és molt interessant.
Feia temps que algun de la partida de Granyena m'ho havia comunicar de l'existència d'aquest vestigi. Havia passat per la vora de la carretera mirant cap aquella selva però no havia localitzat res. És una zona de vegetació esponerosa. Gràcies a la sensibilitat de la Sr. Dolors ara el podrem incloure al llistat d'elements a protegir per la Paeria. Igual que Endesa ha salvat les restes les podria haver destruït.
De fet sembla ser que quan fa uns 20 anys i van fer la carretera nova, en un pont, es van carregar un altre niu. Encara que no està confirmat. Podria haver un altre vestigi soterrat entre les canyes.
Us explico breument la localització:
Agafem el camí en direcció a Granyena. Passem el pont sobre el canal de Serós. Al costat tenim les comportes del canal. Seguim la carretera 350 metres i a l'esquerra, darrera d'un mur hi ha el búnquer. Ara està descobert de canyes però no així fa unes setmanes.
Estava format per dues espitlleres encarades cap a la clamor de les Canals. L'entrada era pel costat del mur però ara no es pot entrar ja que està colgat de canyes i terra. Es pot entrar per una espitllera. Per accedir-hi cal una escala per saltar el mur de formigó.
Coordenades UTM: 31T 304050 - 4610430 alt 148 m


Comentaris

  1. Recordo que els anys 45 des de la torre del oncle Josepet anavem per el camí de Grenyana a buscar caragolines i haviem vist un búnquer voltat de herbes i cardos plens de caragolines..recordo que la mare no volia que ens apropéssim….A lo millor era aquet !

    ResponElimina
  2. Podria ser que fos un altre que havia també per la contrada que estaria on hi ha actualment el pont de la carretera. Ara no en queda res... si més no que jo sapigui.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada