PEL FAR DEL FANGAR (DELTA DE L'EBRE)


Continuo amb la família a un apartament de l'Ampolla (veure post anterior) i avui decideixo anar a la punta del Fangar. De fet farà massa calor i decideixo escurçar la sortida... ja ho veure-ho. Una proposta interessant amb un punt d'aventura.

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES: 

Valoració: Sortida exploratòria, tallada per la calor.

Dificultat: Baixa.

Desnivell: Inapreciable.

Temps: 2 hora 10 minuts.

Itinerari circular.

Descripció de l'itinerari:

Aparco al costat de la platja de la Marquesa, en el Desaigüe del Riuet Fondo. Vaig per la platja per l'esquerra passant per davant del bar-restaurant Vascos. És agradable anar per la sorra picada per les ones. Aviat decideixo anar descalç tot el trajecte. Al fons veig el Far del Fangar i a l'altre costat de la punta del Fangar el poble d'Ampolla i el Cap-roig, amb un hotel horrible. Caminem entre la platja i les dunes que ens queden a l'esquerra i que cal respectar.

49 min Arribo al Far de Fangar. Un indret que té un punt curiós. Un far altiu blanc i amb un tram vermell. Al costat hi ha un vèrtex geodèsic. La meva intenció era arribar fins a la punta del Fangar però fa molta calor. Així que decideixo tornar-me'n i ho faré per l'altre costat de la punta. Hi ha un camí indicat amb punts vermells i que no xafa les dunes.

En arribar a l'altra punta (1 h 06 min) després de travessar el Fangar, veig un tram on no hi ha dunes i salto cap a l'altra riba, a la badia del Fangar. Aquí l'aigua és totalment plana i no hi ha ones. Com indica el seu nom és ple de fang. Veig unes muscleres - que a migdia visitaré - Continuo per la vora del mar pla, ja retornant. En arribar al Racó del Fangar, que seria l'indret on la Punta s'ajunta al Delta.

1 h 48 min El pas legítim es va estrenyent i corona alguna petita duna. Alerta que hi ha trams que costa d'anar descalç per la vegetació terrestre. 

2 h Enllacem amb el camí d'anada per la platja.

2 h 10 min Arribo a l'aparcament de la platja de la Marquesa.

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris