De San José a la Cueva del Tabaco


Aquesta proposta us semblarà molt curta però té - si més no per mi - un encant especial. Té la seva dosi d'aventura, una mica surt de les guies oficials de recorreguts.

Complemento aquesta sortida amb la que he fet a la platja de los Genoveses. S'inicia també a San José, un joliu poble de pescadors que es va turititzant.

La cova del Tabaco, segons m'expliquen era un paratge on els contrabandistes deixaven el tabac per no ser descoberts per la guàrdia civil. Avui poder més que el tabac el producte és la trata de persones procedents del continent africà.

FITXA TÈCNICA

VALORACIÓ: Recorregut aventurer però curt. Joc d'orientació per localitzar la cova.

DIFICULTAT: Mitja. Cal anar amb cura per baixar a la cova.

TEMPS: 1 hora 8 minuts.

LONGITUD: 4,1 km

DESNIVELL: 92 metres


Descripció de l'itinerari:

Surto del centre del poble de San José cap a l'esquerra. Passo per la platja.

6 min Agafo el carrer costerut de las Olas en l'extrem llevantí del poble. Arribo a l'extrem. El carrer queda tallat. Pujo uns metres per l'esquerra i trobo un senderó que va arran d'una tanca. Visió sorprenent sobre el port. Dalt he observat un pont natural vers el qual m'encaro. 

19 min  Pont natural en la roca. Es sorprenent. Es nota el to volcànica de la contrada. Cal deixar uns metres per sobre del camí. Coordenades UTM: 30S  x=580158  y=4068996. Davalla de nou a la tanca i la vaig resseguint. Hi ha algun punt estret.

33 min Hem acabat de contornejar el cerro de Enmedio. Davallem a una pista i agafem un corriol costerut que va contornejant un contrafort fins arribar a nivell de l'aigua en una cala amagada que hem superat per damunt caminant. Hi ha algun tram que cal baixar amb cura.

40 min Cueva del Tabaco d'una vintena escasa de metres de profunditat. Un racó paradisíac per perdre's. Coordenades UTM: 30S  x=580158  y=4068996 . Retornem pel nostre camí fins la pista que seguim cap a la dreta.

47 min Camí principal cap a la cala Higuera. Anem amunt (esquerra).

53 min Surto a la pista que contorneja el Cap de Gata. Anem a l'esquerra.

1 h 03 min Entrem al poble de San José.

1 h 08 min Arribem a l'aparcament.

Per tornar a la pàgina d'inici d'aquest blog dedicada al Cabo de Gata

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris