De San José a la Cala de los Genoveses (Morró de los Genoveses).

 

Ens situem en el poble de San José, un poble mariner que el turisme està transformant. És el poble més gran del Parc Natural del Cap de Gata. De fet he d'aparcar a l'entrada del poble ja que el carrer principal està tancat per obres. Hi ha força botigues i restaurants. La majoria estan tancats, tinc la sort d'estar fora de temporada. Pel camí trobaré força vestigis de la Guerra Civil ben interessants. Finalment travesso a la platja dels Genoveses i pujo al cim de Morrón de los Genoveses

FITXA TÈCNICA

VALORACIÓ: Recorregut que ens ensenya les meravelles del Cabo de Gata. Són les seves platges i cales que aquí us proposem. Itinerari per fruir.

DIFICULTAT: Baixa.

TEMPS: 2 hores 49 minuts.

LONGITUD: 9,7 km

DESNIVELL: 125 metres

Descripció de l'itinerari:

Baixem pel carrer principal de San José. Val la pena el passeig pels seus carrers i deixar-se perdre. Anem girant a la dreta.

10 min Deixem a la dreta el camí a la platja de Monsul i dels Genoveses (cartell) per on tornarem. Poc després arribem a un mirador de Sollarete amb bancs.

13 min Abandonem el carrer i prenem una drecera per la dreta. Errada. Després mirant el mapa veig que a l'esquerra hi ha el castell de San José a la punta homònima. Sortim del poble pel vessant meridional. Agafem una pista prou evident.

18 min Mirador sobre l'altre costat.

33 min Sota nostra hi ha un suposat niu de metralladores. En el mapa del google map posa bunker però mirat de prop no crec que ho sigui. És una estructura quadrada amb biga de formigó. Tècnica no emprada per fer bunkers i a més sense finestres. És igual si no ho és... té una magnífica vista el mar. Coordenades UTM: 30S  x=579138  y=4067471. Més enllà la pista esdevé un sender.

44 min Arribo a la platja dels Genovesos. Hi ha un banc per descansar. Passant per dalt he vist una roca foradada als meus peus i he decidir contornejar la platja per l'esquerra fins arribar-hi. Cal anar amb cura pel costat de les roques.

54 min Roca Foradada. Uns metres més enllà hi ha una petita cova amb una columna. Per arribar cal passar uns passos ben arramblats a la roca, pas reservat a molt aventurers encara que tot depèn del nivell de l'aigua. Coordenades UTM: 30S  x=578843  y=4067359. Retorno a la platja.

1 h 07 min A l'entrada de la platja, entre els pins, hi ha un niu de metralladores amb una entrada pel vessant occidental. Dins podem albirar tres espitlleres encarades al mar. Coordenades UTM: 30S  x=578653  y=4067472. Al final d'aquesta entrada al blog trobareu un mapa amb les diferents localitzacions de la guerra civil. Hi ha un apartat dedicat a les construccions militars arran de mar. Travesso la platja dels Genoveses.

1 h 31 min L'altre extrem de la platja. Davant tinc el Morron de los Genoveses per on m'enfilo.

1 h 38 min Cimal del Morron de los Genoveses (73 m.). Malgrat la seva modesta alçària ens permet fruir d'una espectacular visió marítima.

2 h 03 min Aparcament de la platja de los Genoveses. Continuem recte, evitant la pista que arriba des de San José que està molt concorreguda de cotxes. A la dreta hi ha el ramal que baixa cap a la platja.

2 h 09 min Nou niu de metralladores d'una estructura similar a l'anterior. Coordenades UTM: 30S  x=578308  y=4067072

2 h 13 min Barrancada que creuem. 

2 h 28 min Collada. Trobem el molí de los Genoveses, poc originals en els noms. Els Genoveses és un cortijo que hi ha a l'esquerra. Entrem al poble de San José.

2 h 49 min Arribo a l'inici del recorregut.

Per tornar a la pàgina d'inici d'aquest blog dedicada al Cabo de Gata

Per obtenir el track:


Per visualitzar els meuVestigis de la Guerra Civil localitzats:
Powered by Wikiloc

Comentaris