Passa al contingut principal

QUI PINTA ELS GR's? LA BRIGADA CRIMINAL DE LLEIDA REFENT UN TRAM DEL GR 3 PONTS i GR 171 SANT RAMON

No, no, els GR's no es fan sols cal l'esforç de molts excursionistes cuidadors de senders. Avui la Brigada Criminal de l'Aureli, en Pep Vicedó i jo hem anat a fer dues intervencions.
En algun moment he pensat que aquelles pintures algú les havia pintat feia trentena d'anys i nosaltres repintavem aquelles marques. Potser d'aquí 30 anys més algú refarà les nostres. Ells com nosaltres no sabran que vam ser els darrers de fer-ho com avui nosaltres no sabíem que van ser els nostres antecesors però un té la sensació de ser d'una col·lectivitat. Perdoneu per la filosofada barata.

1ra Intervenció: GR®3: Etapa 14: De Madrona a Ponts. Doncs resulta que en un punt el GR anava a buscar la serra de Castellar i passava per la carena. Per algun problema amb el propietari dels terrenys causats tristament per les motos hem hagut de cercar un sender alternatiu que passa pel fons de la vall. Més curt i prou interessant.

Us passo el tram. No faig la descripció doncs anàvem pintat i el ritme era molt lent. Properament estarà penjat a la web  de la FEEC de senders.
Hem estat unes tres hores treballant. Per fer una 7 km. de recorregut entre anar i tornar.


2na IntervencióGR®171 Etapa 2: De Castellfollit a Cervera. Entre el poble de Ferran i Alta-Riba havia un tram que passava per un camp. Algun excursionista ens ho va comentar i vam haver de buscar un alternativa (veure Pel castell de Malacara). Vam fer tot el recorregut i vam anar pintant però la veritat és que no vam poder acabar de fer la feina. Caldrà esperar un altre dia per poder donar per acabada la feina. Ja us informarem.
Han estat 3 h per fer 9 km pintant.

Entrades populars d'aquest blog

LA MERAVELLA GEOLOGICA: ELS FEIXANTS DEL MONTSEC

L'excursió més superba del Montsec - al meu pobre criteri - és la que transcorre pels Feixants del Montsec. És com anar amb un parapent i anar volant la cinglera del Montsec d'Ares. Sempre amb els peus a terra però durant dos quilòmetres només tens un metre per caminar. A un costat la paret i en l'altre el buit.
Ara farà 13 anys vaig aconseguir enllaçar els dos extrems i després vaig portar una colla del CEL (crec que vam ser 33). Ara he tornat i encuriosit observo que hi ha un corriol que recorre tot l'itinerari. Ha perdut un punt de salvatgia però recoi quina diferència més agradable.
Veig per internet que molta gent hi puja per la canal de l'Embut i baixa el Feixant. Mata amb un dia dues de les millors excursions del Montsec. Tot és combinable però m'agrada dedicar un dia a cada sortida ja que tenen prou cos. No cal matar tot el que és gras...
Característiques:
Dificultat: Entre mitja i alta. Els passos no són difícils tècnicament però si que cal no tenir ver…

PORTAR EL MONTSEC EN EL COR: DESCENS DE ROCA LLISA

Mai com avui m'ha dolgut descobrir una raconada del Montsec, la meva estimada muntanya, però he hagut de fer "tripas corazón" i explicar-vos un tresor, Roca Llisa, damunt de la font de les Bagasses. És un terreny inhòspit, feréstec totalment salvatge però d'una bellesa total. Crec que cal posar uns metres de cadena per poder superar uns 50 metres de paret tombada per poder fer tot el recorregut sense problemes. Em caldrà voluntaris per pujar els trams de cadena. Si esteu interessats deixeu-me un comentari en acabar l'article. Si acabo el projecte algun any serà un recorregut molt atractiu del Montsec com ara ho són la canal de l'Embut o la Feixa del Montsec...però hi ha feina. A diferència dels anteriors aquí tot és més salvatge.
La contrada la vaig descobrir quan vaig recórrer el barranc que puja de la paret de l'Isard fins la Pedrera de Meià.
Per fer el recorregut he hagut de fer un rapel de 50 metres penjant d'una bona savina.
Descripció de l'i…

MONTSEC SUPREM: PELS BUNQUERS DE LA COLUMNA DURRUTI

Per motius logístics decideixo tornar als nius de metralladores que van construir la columna Durruti que va defensar l'avanç del feixisme a les terres catalanes. La columna Durruti va ser finalment militaritzada amb el nom de divisió 26 i va ser situada en un dels punts de més difícil defensa, la carena del Montsec, i els anarquistes sempre es van queixar que la República mai els hi va passar armament mínimament acceptable mentre veien que altres divisions de caràcter comunista eren més ben proveïdes. Malgrat aquesta trista circumstància fou la divisió que millor va defensar l'ofensiva final de Franco sobre Catalunya i molts van morir defensant aquesta muntanya farcida de trinxeres.
Aquesta sortida l'he fet un fotimer de cops però mai pujant des de la fita - la manera més fàcil - i aquí miraré de fer-vos una breu descripció. Veure pujada des del pas de Nerill. Vam deixar un cotxe a Hostal Roig i aquesta circumstància ens va permetre fer una travessa molt interessant.
Caract…