Passa al contingut principal

LA VINYA DELS ARTISTES A LA POBLA DE CERVOLES

(Avui passem a la fase1 del confinament. Com hi ha molts dubtes sobre el que puc o no fer decideixo anar a fer turisme per la meva àrea sanitària així no tindré problemes ja que tinc alguns companys/es que han interpretat malament una normativa molt complexa i els hi ha obert expedients).

Arribo al poble de la Pobla de Cèrvoles i travesso tota la localitat. A la sortida trobo un cartell cap al celler Mas Blanch i Jove. Es pot concertar una visita i una cata de vins però quan vaig trucar em van dir que encara no obrien pel trasbals del Covid-19.
Contacte: Teléfon: 627 559 832 / 627 559 830 -  973 050 018
E-mail: info@masblanchijove.com
El Celler ha tingut la bona idea de fer una ruta per les vinyes posant escultures que ens alegren la caminada. Des del meva modesta opinió enhorabona. Crec que és una proposta poc coneguda en les terres de Lleida que com sempre no sabem valorar el que tenim a casa nostra. Aquest és el motiu pel qual em decideixo a fer aquesta entrada al meu blog.Mapa de la ruta. és un bon espai per descobrir.

1. Josep Guinovart
Porta al camp

2. Celler Mas Blanch i Jové

3. Josep Guinovart
L’Orgue de Camp

4. Evru
Dongda, La Gran Campana

5. Gregorio Iglesias
La finestra de Papillon

6. Carlos Pazos
No et prometo res

7. Esteve Casanoves
La llum planant damunt la terra

8. Carles Santos
La Sargantaneta

9. Assumpció Mateu
Emmarcant el Somni: Diàleg

10. Susana Solano
Signatures Nº1

11. Frederic Amat
Esclat

12. Escala del descans
13. Eva Lootz
La Huella

14. Joan Brossa
Cap de Bou

15. Joan Brossa
El no-res de tot

Entrades populars d'aquest blog

LA MERAVELLA GEOLOGICA: ELS FEIXANTS DEL MONTSEC

L'excursió més superba del Montsec - al meu pobre criteri - és la que transcorre pels Feixants del Montsec. És com anar amb un parapent i anar volant la cinglera del Montsec d'Ares. Sempre amb els peus a terra però durant dos quilòmetres només tens un metre per caminar. A un costat la paret i en l'altre el buit.
Ara farà 13 anys vaig aconseguir enllaçar els dos extrems i després vaig portar una colla del CEL (crec que vam ser 33). Ara he tornat i encuriosit observo que hi ha un corriol que recorre tot l'itinerari. Ha perdut un punt de salvatgia però recoi quina diferència més agradable.
Veig per internet que molta gent hi puja per la canal de l'Embut i baixa el Feixant. Mata amb un dia dues de les millors excursions del Montsec. Tot és combinable però m'agrada dedicar un dia a cada sortida ja que tenen prou cos. No cal matar tot el que és gras...
Característiques:
Dificultat: Entre mitja i alta. Els passos no són difícils tècnicament però si que cal no tenir ver…

PORTAR EL MONTSEC EN EL COR: DESCENS DE ROCA LLISA

Mai com avui m'ha dolgut descobrir una raconada del Montsec, la meva estimada muntanya, però he hagut de fer "tripas corazón" i explicar-vos un tresor, Roca Llisa, damunt de la font de les Bagasses. És un terreny inhòspit, feréstec totalment salvatge però d'una bellesa total. Crec que cal posar uns metres de cadena per poder superar uns 50 metres de paret tombada per poder fer tot el recorregut sense problemes. Em caldrà voluntaris per pujar els trams de cadena. Si esteu interessats deixeu-me un comentari en acabar l'article. Si acabo el projecte algun any serà un recorregut molt atractiu del Montsec com ara ho són la canal de l'Embut o la Feixa del Montsec...però hi ha feina. A diferència dels anteriors aquí tot és més salvatge.
La contrada la vaig descobrir quan vaig recórrer el barranc que puja de la paret de l'Isard fins la Pedrera de Meià.
Per fer el recorregut he hagut de fer un rapel de 50 metres penjant d'una bona savina.
Descripció de l'i…

MONTSEC SUPREM: PELS BUNQUERS DE LA COLUMNA DURRUTI

Per motius logístics decideixo tornar als nius de metralladores que van construir la columna Durruti que va defensar l'avanç del feixisme a les terres catalanes. La columna Durruti va ser finalment militaritzada amb el nom de divisió 26 i va ser situada en un dels punts de més difícil defensa, la carena del Montsec, i els anarquistes sempre es van queixar que la República mai els hi va passar armament mínimament acceptable mentre veien que altres divisions de caràcter comunista eren més ben proveïdes. Malgrat aquesta trista circumstància fou la divisió que millor va defensar l'ofensiva final de Franco sobre Catalunya i molts van morir defensant aquesta muntanya farcida de trinxeres.
Aquesta sortida l'he fet un fotimer de cops però mai pujant des de la fita - la manera més fàcil - i aquí miraré de fer-vos una breu descripció. Veure pujada des del pas de Nerill. Vam deixar un cotxe a Hostal Roig i aquesta circumstància ens va permetre fer una travessa molt interessant.
Caract…