PELS PARATGES MÉS SUPERBS DEL MONTSEC: CANAL DE L'EMBUT - FEIXANTS
En Joan Escalé em truca que està escrivint una publicació (millor no donada dades encara) i si el puc acompanyar pel Montsec. Li comento els camins més excepcionals des del meu modest punt de vista: la Canal de l'Embut i els Feixants del Montsec i que es poden combinar en un mateix dia. Un cop al cim de Santa Lis podem anar als Pous de gel i la roca Foradada. A mesura que anem caminant anem explicant-nos aventures i desventures de la nostra experiència muntanyenca. Tot un plaer de poder compartir les vivències ...
Aproximació: Agafem la pista asfaltada que duu al coll d'Ares.
En el km 11,7 km agafem un trencall a la dreta.
12 km Bifurcació de camins. Per la dreta anem a la font de Gabrieló i santuari de Colobó. Anem per l'esquerra.
13,7 km al peu d'una tartera aparquem el cotxe. Coordenades UTM: 31T x=315993 y=4656327
FITXA TÈCNICA:
Valoració: Recorregut espatarrant pels racons millors del Montsec d'Ares.
Dificultat: MItjà, però no es pot tenir vertigen.
Temps: 4 hores
Distància: 10,5 km
Desnivell: 985 metres.
Itinerari circular.
Descripció de l'itinerari:
Ens decantem vers la Canal de l'Embut (veure descripció detallada aquí)
45 min Sortim a la carena, envoltats d'antenes que ara estan fora d'ús i que caldria traure. Anem a l'esquerra.
56 min Passem per davant del Pas de l'Embut on hi ha uns trams de cadenes.
1 h 15 min Assolim el cim de Santa Lis (1675 m.). No em vull estendre sobre la panoràmica però no us perdeu el Mont Perdut, l'Aneto, els Bessiberris, el Peguera, la Pica d'Estats, el Cadí... Montserrat...
Continuem anant cap a ponent, per corriols careners.
1 h 24 min Trobem una fita que ens indica el carrerany que davallen cap als Pous de gel. UTM: 31T x=314658 y=4656731 Anem a l'esquerra cap a la cinglera. Aviat girem seguint un camí que encara sustenta una filada de pedres i en dos minuts ja estem a l'entrada del Pou de gel d'una fondària de 8 metres, també se'l coneix com l'avenc del Celler del Fuster. Abans hi baixaven amb escales per recuperar la neu que tiraven a l'hivern. Coordenades UTM: 31T x=314645 y=4656731.
1 h 30 min Arribem a un esperó que ens queda a la dreta (ponent). Darrera hi ha l'entrada superior de la Pou de Gel o Cova-avenc del Celler del Fuster tapada per unes fustes per no caure a l'interior de la cova. Hi ha indicis d'un corriol fitat que anem seguint cercant l'entrada de la cova que està obrada. Podem baixar amb certa comoditat al centre del pou de gel i observar des d'avall l'entrada superior de l'avenc. Coordenades UTM: 31T x=314604 y=4656761. Un cop visitats els pous de gel tornem a la carena.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada