MENORCA: CAMI DE CAVALLS (NORD DE L'ILLA)


El camí de cavalls és un itinerari que recorria la costa de l'illa de Menorca per facilitar la defensa de la illa davant de les constants ràtzies de pirates i d'altres invasors que ha patit des de sempre Menorca. Calia assegurar el pas de les cavalleries per la ràpida defensa. Aquest camí tradicional ha esdevingut un dels senders més interessants que he tingut ocasió de fer.

Està distribuït ens vint etapes curtes (al voltant de 10 km) que es podrien agrupar segons les vostres forces. El total de 185 km que us podeu agrupar segons les vostres forces. Hi ha uns locus que ho fan en menys d'un dia. La senyalització està molt elaborada i en aquests trams del nord no he tingut mai dubtes: pals i cartells.

Per estratègia he fet els recorreguts a la inversa per deixar el cotxe als meus companys que l'estaven seguint en la direcció "correcte". Malgrat això no he tingut cap problema per seguir la ruta. Aquests són els apartats als que penso dedicar una entrada:

Etapa 2: De Far de Favaritx a Es Garu

Etapa 3:  Del Port d'Addaia al far de Favaritx

Etapa 4: De la carretera de Me-7 a  Son Parc

Etapa 5:  Binimel·la a Cala Tirant

Etapa 6: Els Alocs a Binimel·la

Etapa 7: D'Algaiarens a Els Alocs

Etapa 8: De cala Morell a Algaiarens

Propostes turístiques

L'any següent vaig continuar el Camí de Cavalls que podeu trobar aquí.

Algunes observacions: Alerta amb el tema de la cobertura telefònica. Hi ha aparcaments on no pots comunicar-te amb els companys per explicar-los-hi on has deixat el vehicle o venir a buscar-te. Algunes etapes passaven alguns trams per asfalt i vam decidit evitat fer-los i anar sempre per senders. També dir-vos que hi ha infinitat de tanques que permeten el pas, les heu de deixar sempre tancades. La nit abans de començar la ruta va ploure molt. Ens vam trobar trams negats per l'aigua i ens va obligar fer veritables piruetes per superar els tolls.


Comentaris