PROPOSTES TURISTIQUES

Pel matí anàvem a caminar i fèiem etapes curtes (al voltant de 10 km) ens quedava tota la tarda per fer turisme i veure indrets turístics que vull recollir en aquesta entrada:

Far de Favaritx:

El camí passa arran del far. Cal anar a visitar-lo. A la temporada turística hi ha una tanca que exigeix aparcar un parell de quilòmetres abans però a l'hivern està oberta. Per a més informació aquí.


Santuari de Toro:

El santuari de Toro es trobo ubicat en la cota més elevada de tota la illa (358 m.). La panoràmica sobre Menorca és superba. Hi ha un bar-restaurant.

Far de Cavalleria:

Punt més abrupte de la costa nord de Menorca. Es van instal·lar aquí tres bateries i tres post d'0bservació. Al costat hi ha un túnel que surt directament al penya-segat sobre la mar. Aquest túnel havia servit com a polvorí. Per a més informació aquí.


Torre de Fornells:

Hi vam pujar ja en plena nit i vam haver de jugar amb les màquines de fotos per traure imatges prou interessants. Per a més informació aquí.

Poblat talaiòtic de la Torre de Galmes:

Indret espectacular que ens permet descobrir que no sabem res de res sobre els nostres avantpassats. Hi ha un recorregut prou curiós que ens ajuda a recorrer aquest extens poblat amb talaiots, taules ...
Per a més informació aquí.
Punta Macaret (punta des Nous Covus o punta d'en Suilet):
Com estem al costat de la cala Na Macaret decidim anar a posar al nas. Sorpresa: Un pont natural i, com no... una trinxera que duu a un niu de metralladores (sembla que em persegueixen).


Torre d'Addaia:
Totalment fora del circuit turístic. La torre es troba en una propietat privada però l'entorn es ben agradable.
Necròpolis de cala Morell:
Necrópolis amb 14 cavitats excavades a la roca. Es un plaer perdre's i endinsar-se per les cavitats. Espai molt fotogràfic. Per a més informació, aquí.

Naveta des Turons:
Les navetes són monuments típicament balears. No sabem quina fou la seva funció: enterrament, lloc de culte, ... La des Turons és la més visitada. No ens la podríem deixar passar. Per saber més, aquí.

Talaiots de Montefi:
Tocant a l'entrada de Ciutadella trobem el conjunt de Montefi. No hi ha gaires indicacions per arribar-hi. Punt d'aventura. Hi ha tres talaiots monumentals. Per saber més, aquí.

Talaitots de Torretrencada: Un xic amagat - i poc indicat - va ser la darrera sorpresa del nostre recorregut arqueològic. Vam trobar coves, talaiots .. .i especialment taules que només havíem vist a la Torre d'en Galmes. Per saber més. aquí

Comentaris