7a ETAPA CAMI DE CAVALLS: DE LA CALA ALGAIARENS A ELS ALOCS


Itinerari molt recomanable. Podem destriar dos parts en el recorregut: Per un agradable alzinar i, en la part final, un bell recorregut per cales. Els dos trams són ben xirois des de la visió excursionista. Sincerament una altra etapa entranyable.

FITXA TÈCNICA

VALORACIÓ: Excursió molt recomanable pels bells trams entre l'interior per l'alzinar i el tram de cales.

DIFICULTAT: Baixa.

TEMPS: 3 hores.

LONGITUD: 12,1 km

DESNIVELL: + 300 – 200 metres

Descripció de l'itinerari:
L'aparcament de l'Algaiarens és ampli i ben arranjat. Crec que a l'estiu deu estar molt ple encara que actualment està pràcticament buit. No arribem a sortir a la platja i agafem un sender que surt per la dreta (est). Anem a fer un tram molt agradable entre alzinars. No albirem la mar però ho trobo un passeig ben bonic entre arbres i camps encara conreats.
2 km Font.

7,1 km Fem cap a la primera platja, Sa ¨Bombarda,  encara que tècnicament és un macar ja que està plena de còdols. Hi ha un parapet que sembla que deuria tenir funcions defensives durant la Guerra Civil ja que Menorca, republicana, tenia por d'una invasió de la resta d'illes que van caure en les mans del franquisme.

8,6 km Platja del Pilar. Hi ha un accés directe per arribar caminant però està més allunyat que el dets Alocs. Durant la propera puja anirem trobant el camí empedrat com si fos una via romana.

9,6 km Macar dets Alocs. Passem pel costat d'una cabana amb elements decoratius a la façana referents al Quitxot. Una mica més amunt trobem la pista que s'allunya del Camí de Cavalls i s'enfila a cerca l'aparcament dets Alocs.
12 km Aparcament dets Alocs.
Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris