ASCENSIÓ AL MODEST CADINELL

L'ermita de Josa i el Cadinell altiu.
Prop d'on Cadí amb lo Cadinell encaixa Cadinell,
muntanyeta que naix a ponent
de Josa i mor en Cornellana, és baixa,
de menos roques i de més vegetació que la
Serra de Cadí, de qui sembla un tany humil.


(Mossèn Cinto Verdaguer, El Canigó)


Avui teníem el dia del gos i hem decidit pujar al Cadinell des del coll de Jovell. El Cadinell és un contrafort de la serra del Cadí que s'esbalça sobre els llogarrets de Josa i Tuixent; des del cim fruïm una panoràmica excepcional vers la vall.
És una excursió molt interessant encara que avui l'hem feta amb trampa. Hem pujat amb cotxe fins al coll de Jovell. M'ha sorprès que el corriol està perfectament fitat - menuda feina va fer l'anònim excursionista - però ara surt una excursió molt fàcil. Abans anàvem més a la dreta a buscar una canal, un xic compromesa,  però ara pugem entre pins i és més agradable.
És el que té anar a un cim que feia anys que no pujàvem. Per cert hem deixat un llibre de registre per saber quanta gent hi puja.

Característiques:
Dificultat: Baixa. Cal seguir un rastre fitat però cal estar amatent a les marques.
Desnivell:  320  m.

Distància: 2,8  km.
Temps: 1 hora 10 minuts.
Descripció de l'itinerari:
Des del coll de Jovell (1792 m.) anem planejant a la dreta (oest) fins trobar la primera fita i anem seguint el corriol fitat. Hi ha algun moment que cal estar amatent a les fites ja que hi ha algun gir sobtat que cal intuir cercant les referències. Primer anem planejant però poc a poc la pujada es fa més ferma.
35 min. Sortim a la carena cimal i anem a l'esquerra.
40 min. Assolim el cim del Cadinell (2112 m.). Davant tenim la mole del Cadí al nord, al sud la vall del riu de Josa, Clotarons, la serra del Verd, el Port del Comte i el Santaló a ponent i a llevant la silueta del Pedraforca que centre bona part de les nostres fotografies.
Baixem pel mateix costat però hi ha algun moment que perdem les fites però baixem rectes fins retrobar-les de nou (1 h 10 min.).
Accés:
Davant de l'aparcament de Josa del Cadí prenem la pista que passa per davant de l'ermita de Santa Maria (molt interessant, visita recomanable) i seguir la pista només reservada a vehicles alts encara que vam trobar al coll tot tipus de cotxes.
6,2 km. Coll de Jovell on comença l'excursió.
Més interessant és pujar des del poble de Josa pel camí que passa per l'ermita romànica de Santa Maria i creua un cop la pista. En aquest cas cal afegir una hora més de camí de pujada.

Si voleu el track el posdeu obtenir clicant aquí:

Comentaris