CERLER: RUTA DE LES TRES CASCADES


La ruta de les tres Cascades de Cerler es tracta d'un itinerari turístic i molt concorregut, segurament perquè es una excursió prou interessant i no gaire exigent que ens permetrà conèixer les cascades de Mascarada, Clotet i Ardones.

Descripció de l'itinerari:

Sortim de la vila de Cerler encarant-nos cap a l'església de Sant Llorenç. Per arribar-hi hem de travessar el carrer principal del poble que ens permetrà descobrir el cas antic amb cases de pedra, ben conservades, que constitueixen un recorregut ben agradable.

Un cop a la placeta de l'església agafem un camí que puja amunt. A la sortida del poble (12 min ) trobem un primer cartell que ens encara amunt per un camí enllosat de pedra. Tram molt agradable pujant entre antics prats.

40 min Esplanada dels camps de la Paluenga amb una extensa visió sobre les muntanyes de Cerler que tenim davant. Darrera podem distinguir fàcilment el cim del Perdiguero. A grans trets el camí ha deixat de pujar i ara anem planejant.

1 h Arribem a la cascada de Mascarada. Podem agafar un corriol que ens apropa a la caiguda de l'aigua. Espectacular salt d'aigua.

1 h 07 min Cascada de Clotet per on baixa menys aigua. Al fons del barranc ja sentim el soroll de la darrera cascada més impressionant.

1 h 14 min Cascada d'Ardones. Cal fer cua per poder fer les fotos sense gent. Veritablement és un salt d'aigua espectacular. Ara ens toca retornar. Ho farem per un sender que va en força moments prop del riu.

1 h 44 min Travesssem el riu per un pont.

2 h 02 min Ermita de Sant Pere Màrtir, molt senzilla però amb una porxada ideal per descansar. Proseguim el descens cap a Cerler.

2 h 25 min Cerler.

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc





Comentaris