AUTOCAR DEL CEL: DE BENAVENT DE LA CONCA A LA CASA DELS PEIXOS (RIALB)


Els companys que organitzen l'autocar del CEL em demanen si els puc acompanyar a fer el camí que preparen per la propera sortida. No em puc negar a col·laborar. És la meva modesta aportació a la col·lectivitat. M'he quedat sorprès per la bellesa de la pujada del grau de Moles envoltat de cingles que amb un dit de neu recent caiguda fa el terreny encisador. 

FITXA TÈCNICA

VALORACIÓ: Cal diferenciar dues part, clarament. La pujada de Benavent de la Conca al Grau de Moles: Superb i després una llarga pista, descendent, amb algun tram asfaltat que té poc encant però que ens permet endinsar-nos en valls immenses i desconegudes.

DIFICULTAT: Baixa.

TEMPS: 2 hores 51 minuts.

LONGITUD: 14,87 kilòmetres

DESNIVELL: + 275 metres - 800

Descripció de l'itinerari:

Sortim del poble cap a Isona fins trobar un trencall que marxa per la dreta que passa per la vora del cementiri, on trobem un cartell indicatiu. Anem seguint les marques blanques i vermelles del GR1 encara que en la cartografia de l'ICC no surt marcat per aquí.

32 min A l'esquerra surt el sender cap a Biscarri. Anem per la dreta. Cartell. La pista esdevé un sender que remunta el coster dibuixant ziga-zagues. Tram espectacular.


48 min Grau de Moles (1216 m.) que surt a la carena cimal on trobem una cruïlla de pistes. Vista espatarrant sobre el Pirineu amb el Cotiella, Aneto, Corrunco, Cadí, Port del Comte, Rasos de Peguera, Serra d'Aubenç, davant Montserrat. (descripció de memòria). Anem recte, baixant.

1 h 10 min Trencall. Anem a la dreta. Anem entre carenes limitades per uns immensos barrancs. Visió immensa sobre un tros de país que resta desconegut per nosaltres. 

1 h 16 min Trencall ara a la dreta. Per aquest vessant est no veiem cap marca de GR, mentre que l'oest estava molt ben senyalitzat.

1 h 30 min Serra de Turpi. Cartell.

1 h 41 min Contornegem la casa Turpi, amb una meravellosa panoràmica meridional. La pista està asfaltada.

2 h 22 min Cal Maçaners. No entrem ja que la pista gira sobtadament a la dreta. Nou tram asfaltat.

2 h 39 min Trencall que puja a la masia de l'Olivelles que restarà a la nostra esquerra, enlairada.

2 h 51 min Fem cap al riu Rialb. Anem a la dreta avall. A l'esquerra aniríem al Forat del Buli, recte a Pallerols per on continua el GR.

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris