PER LA COSTA DE MARSASKALA A MARSAXLOKK


Marsaskala
és un poble, de tradició marinera, que està situat al sud de l'illa. Surto del port i vaig pel passeig marítim fins a la bateria de Sant Pablo on decideixo tornar per l'interior.

FITXA TÈCNICA

VALORACIÓ: Camianda matinal ideal

DIFICULTAT: Baixa. Hi ha un moment que vaig pel mig d'un camp.

TEMPS: 1 hora 48 minuts

LONGITUD: 9, 22 km

DESNIVELL: 100 metres

Descripció de l'itinerari:

En el port de Marsaskala agafo el passeig marítim per la dreta (est).

9 min A l'esquerra, arran de costa, hi ha unes salines.

11 min Castell de Sain Thomas, que estan condicionant. Puc entrar per una obertura en la tanca i albirar aquesta defensa, contra els sarraïns i els pirates. Té un profun fossa que en el cas de confrontament havia de ser molt difícil de sortejar. Davant tenim un gran hotel en estat ruïnós. 

24 min Sortim a la primera platja de Saint Thomas Bay. Més enllà tenim una platja allargassada i aplanada, ideal per anar amb la família. Hi ha força barques amarrades. En l'extrem de la platja seguim un sender.

38 min En la cinglera podem albirar la Munxar Windows, un pont natural.

42 min Arribo a la punta de Munxar. A la dreta s'obre una nova panoràmica.

50 min Deixem la costa i agafem un camí que talla l'entrada al mar.

52 min Capella de Sant Pau Nawfragju que queda al costat i no podem veure amb claredat. Al costat de la capella hi ha una torre de defensa.

1 h Arribo a la Bateria de Sant Pau (63 m.). Estic en el punt més alt de l'excursió. No sobresurt gaire de l'entorn. La fortificació està coberta de vegetació i costa de distingir amb claredat i valorar. Hi ha un refugi central i unes galeries laterals. Caldria pensar que aquí hauria canons defensius. Decideixo escurçar la ruta i tiro al recte entre camps.

1 h 05 min Faig cap a una pista i tiro barranc avall.

1 h 17 min Cruïlla de camins. En l'itinerari Pels turons de Marsaskala ens incorporem al nostre camí per l'esquerra. Aviat creuarà marxarà per la dreta cap a la platja. Pujada ferma.

1 h 29 min Sortim a la carretera d'accés a Marsaskala a la vora de la capella de Saint Gaetan. Són ermites de construcció clàssiques, ben treballades, però de poc interès arquitectònic des del punt de vista actual. Continuem per la carretera amb cura.

1 h 39 min Arribem al poble de Marsaskala. Anem pels carrers locals.

1 h 48 min Fem cap al port on hem començat l'excursió.

Per obtenir el track de la caminada:

Powered by Wikiloc

Comentaris