CAMÍ DE CAVALLS: ETAPA 16: DE CALA EN PORTER A SON BOU


Aquesta etapa té tres sectors clarament diferenciats: La sortida de la Cala en Porter pels horts d’una curiosa barrancada, posteriorment entrem a una gran plana on trobem una munió de cases de camp, alguna denota “poderío econòmic”. És un tram un xic més avorrit però té l’encant entre marges de pedra i les nombroses tanques que dona carácter al Camí de Cavalls. Finalment, arribem a la cala Llucalari que es encantadora, tancada per cingles.

FITXA TÈCNICA

VALORACIÓ: Primera excursió d'aquesta segona etapa del Camí de Cavalls. Recorregut integre que explica resumidament les etapes del sud de l'illa.

DIFICULTAT: Baixa

TEMPS: 2 hores 20 minuts

LONGITUD: 9 km

DESNIVELL: 100 metres

Descripció de l’itinerari:

Aparquem a la cala en Porter. Albirem davant nostre la mar. Tirem endarrere i cerquem una vall fluvial per on remuntem. Hi ha un tram amb escales que davallen als horts.

22 min Passem arran d’unes coves calcàries. Anem trobant cartels informatius i nombroses estaques que ens ajuden a seguir el camí sense dificultat.

38 min Abandonem la vall principal i agafem un ramal a l’esquerra.

1 h 05 min Al costat d’una edificació de la que desconeguem la funcionalitat, girem a la dreta. A l’esquerra hi ha la Torre Vella, per on passava antigament el camí de Cavalls però actualmente fem una mica de revolt que sembla ser que passàvem per un camí privat.

1 h 10 min Davant nostre tenim un parell de talaiotsen un tossal, i a un cartell cap a Torre d’en Galmes, no sé si son els talaiots que tenim davant. Girem a l’esquerra.

1 h 13 min Ens incorporem a un camí asfaltat que seguim a la dreta.

1 h 26 min A l’esquerra va la pista que va a la Torre Vella. Nosaltres anem a la dreta.

1 h 52 min Arribem a l’encinglerada cala de Llucalari que em captiva el cor. Girem a la dreta i remuntem la barrancada.

2 h 03 Min Petita collada poc destacada baixem cap a Son Bou que albirem al fons. Un parell d'edificis malmeten l'entorn.

2 h 11 min Deixem el camí principal i trenquem a la dreta per anar a unes coves.

2 h 14 min Visitem les coves habitades per hippies, ara amb un to romàntic reumàtic i deixat. Després de veure la primera cal baixar per unes escales pendents. Visita curiosa i fora del recorregut friqui. Sortim a la carretera que seguim avall.

2 h 20 min Arribem a Son Bou.

Per obtenir el track;

Powered by Wikiloc

Comentaris