GR 92: PASSEIG PER LA PLATJA


En aquesta proposta "playera" anirem seguint un nou tram del GR-92 que iniciem a Miami Platja, a tocar del port marítim d'Hospitalet de l'Infant (cal travessar sols una curiosa passarel·la). Anem pel passeig marítim de Miami i després anem vorejant belles cales – que en la costa daurada no són tan habituals – fins arribar a l'estany Salat (no estany Gelat). Passeig familiar.

Descripció de l'itinerari:
Sortim de la punta del Riu a tocar del port de l'Hospitalet de l'Infant (cartell informatiu) i anem seguint un agradable passeig marítim on podem veure com en pocs anys els humans ens em carregat la nostra costa edificant una munió d'hotels i apartaments que ara es venen.

1, 2 km Fi del Passeig. Cal anar a la platja i passar per darrera d'un "xiringuito". Als 100 metres trobem unes escales. Ara anirem contornejant belles cales (Cala Bot, cala del Misteri, cala Solitari, cala dels Vienesos, ...). Anem una vintena de metres per damunt de la mar tot fent ziga-zagues amb els entrades del mar. Cartells indicatius.
3 km. Torre de guaita de la punta d'Espenyal. Important construcció defensiva que tenia per missió observar l'arribada dels pirates que durant molts d'anys tan de mal van fer a les nostres costes. Prop hi ha l'illot del Torn amb també vestigis de l'època.
4,3 km. Baixem a la platja i anem per la sorra.
4,5 km. Trobem adossats a la paret un parell de búnkers que va bastir el dicatador Franco els anys quaranta per protegir-se d'un eventual ataca de les forces democràtiques europees que mai es va arribar a produir i vam tenir que resistir 40 anys la dictadura feixista. Prop hi ha els búnkers de la Pixerota  que trobaràs en aquest blog. És molt trist veure com malgrat els nombrosos cartells que hi ha del GR 92 no hi hagi cap referència a aquestes defenses militars.
4,7 km. Arribem a la fi del complex urbanístic de Miami Platja marcat per una ribera. És el barranc de l'estany Salat que forma una tolla envoltada de vegetació. És un paratge interessant però mig oblidat pels giris nacionals.
A la tornada podem anar adreçant pel camí paral·lel a la via del tren. 

Característiques:
Dificultat: Baixa.
Temps: 1 hora (anada)
Distància: 4,7 (anada)
Desnivell: Inapreciable.

En el Wikiloc podreu trobar el track per si us interessa (clicar sobre el mapa) 

Comentaris