CAMPAMENT VALL DE SUSA (2na part): FERRATA SACRA DE SAN MICHELE


Dilluns, 21 de juliol.
La Sacra de San Michel és un monestir portentòs, immens, que s'aixeca a la vall de Susa. Diuen que Umberto Ecco es va inspirar aquí per escriure el llibre El nombre de la Rosa. Per pujar vam decidir que ho faríem per la ferrata Carlos Giorda.
La meteo deia que a la tarda plouria i calia aprofitar el potencial del matí. De fet a la tarda no va arribar a ploure. La previsió meteorològica era un caos  doncs diferents fonts deien coses diferentes i fins i tot contràries. Em compraré un baròmetre i faré les meves pròpies previsions!!!
És una ferrata senzilla (AD - III grau en una escala de 6 nivells) però la roca està molt polida pel pas de la gent. Però, molt polida... la roca granítica escopia els peus i les mans. Havia passos on era impossible pujar sense agafar-se al cable de vida.
Encara que l'Ares i jo jugàvem a no agafar-nos als esglaons ni al cable.
Ben equipada i cara nord.
Són uns 400 metres des desnivell, amb algun escape, que ens van obligar a estar 4 hores a la paret. Dalt. a la Sacra ens esperaven els cotxes que ens van estalviar dues hores de descens.
Track trobat per internet:


Video agafat d'internet:


Després vam anar al Fortí de Fenestrelles que és la muralla més llarga del món després de la muralla de la Xina amb tres quilòmetres que es superen amb 4000 esglaons interiors. No vam poder visitar-la per dins. Hi ha una exposició prou interessant sobre els soldats Alpinis.

Comentaris