CORCEGA (7): MEGALITÍCS DE CAURIA

A Corcega també hi ha un triangle de las Bermudas. El GPS del cotxe no em marca res a Cauria he d'anar de forma intuitiva doncs tampoc hi ha gaires senyals a la carretera. Però finalment tot té premi i puc visitar un dels conjunts megalítics més interessants que he vist. Formen casualment (o no) un triangle.
Accés:
Espero que amb aquestes anotacions no us sigui tant complex com em va ser a mi.
De Sartene prenc la D165 cap a Bonifacio. Als 2 quilòmetres agafo un trencall a la dreta cap a Tizzano - Cauria (D48),
Aproximadament als 8 km. agafem el trencall D48A (estaven en obres i no havien cartells). Passem pel nucli de Cauria i seguim una carretera estreteta i sense indicacions fins arribar a l'aparcament quan ja esteu convençuts que us heu perdut.
Descripció de l'itinerari:
De l'aparcament agafem un camí carreter avall. No hi ha cap indicació però és la única possibilitat.
5 min. Per la dreta s'incorpora un camí carreter per on tornarem en fer el tomb.
10 min. Aliniació (cromlech) de Stantari format per dues aliniacions de menhirs. N'hi ha 9 en un costats i 2 en l'altre però hi ha fragments que podrien correspondre a altres formacions. Hi ha algunes formes que tenen gravacions (encara que jo no les vaig saber trobar).
17 min. Cromlech de Renaju format per un fotimer de menhirs que semblen tenir una estructura arrodonida. N'hi ha alguns per terra, responent a l'estat original de l'indret. Està datat d'un 5000 aJ.
Sortim per la dreta. Passem per la vora d'alguna alzina surera prou destacada (hi ha una senyora que l'està pintant).
22 min. Arribem al dolmen de Fontanaccia que és el més gran de l'illa.
Sortim a la dreta i aviat trobem una cruïlla sense cap indicació. Observo les petjades de la gent al terra i anem amunt a l'esquerra.
28 min. Ens incorporem al camí d'anada. Esquerra.
24 min. Aparcament.

Comentaris