CABANERA DE VILAMOLAT A ORCAU PASSANT PER TREMP

Cartell posat a l'inici de la cabanera
Continua l'aventura. Amb la colla d'Alfarràs voler resseguir la cabanera que anava d'Alfarràs a Andorra. En una primera sortida vam anar d'Alfarràs al Port d'Àger, un altre dia vam anar del Port d'Àger a Sant Esteve de la Sarga i de Sant Esteve de la Sarga a Vilamolat així que com diu la Rihanna que no pari la música. Avui al projecte s'ajunta més gent, millor.
Característiques:
Valoració: Proposta aventurera. Molt difícil de seguir si no és amb el track o en Tonet Benseny que la va seguir fa 29 anys.
Dificultat: Moderadament alta. Atenció, en el darrer moment ens vam perdre.
Desnivell:  880 metres..
Distància: 20,5 quilòmetres.

Temps: 5 hores 48 minuts
Descripció de l'itinerari:
Travessem el llogarret de Vilamolat de Mur (722 m.) i ens encarem cap a casa Josep. Abans d'arribar-hi agafem un trencall a l'esquerra.
10 min. En un revolt de la pista a mà esquerra anem recte per un coster sense sender evident. Baixada.
19 min. Travessem la pista. Continuem baixant.
26 min. Tanca que creuem. Anem a l'esquerra. La carrerada baixava recta però un petit embassament ens impedeix anar al recte. Anem per un tram força dret.
30 min. Travessem el barranc de l'Espona. remuntem la muntanya pel vessant oposat.
42 min. Sortim a la pista que davalla de Vilamolat. Anem a l'esquerra.
58 min. Fem cap a una mena de collada on abandonem la pista. Davant veiem el poble de Claret i la conca de Tremp. Davallem vers el barranc que tenim davant.
1 h 18 min. Travessem el barranc de Palau i remuntem el coster.
1 h 35 min. Creuem la carretera que va de Tremp a Pont de Muntanyana (C-1311).
1 h 40 min. Travessem la carretera d'entrada al poble de Claret i passem per darrer del poble. En un dels seus carrers havia un comptador d'animals.
Sortim del poble i tenim una privilegiada visió de Tremp i la seva conca. En Tonet ens explica com anirem de Tremp a Orcau. Baixem per darrera del poble seguint la línia de la llum. Trobem un sender marcat que puja de Tremp cap a l'ermita de Sant Elena.
Baixada ferma.
2 h. Arribem al barranc de Sant Adrià de Riucós. Els animals no havien pogut beure a l'ample des de que havien passat la Noguera Ribagorça a la sortida d'Alfarràs (uns sis dies) doncs les altres barrancades que hem creuat no sempre duien aigua i era impossible abeurar 5000 ovelles en una font.
Anem paral·lels al barranc.
2 h 15 min. Creuem el pont del tren i girem a l'esquerra cap a Tremp. Passem per davant del cementiri.
2 h 23 min. Entrem a Tremp pel carrer d'Àragó i fem cap a la plaça de Capdevila. Anem a la dreta a buscar l'hotel Segle XX i agafem el carrer que davalla cap al pont de Sant Jaume però agafem el carrer de la travessia de Sant Jaume (dreta). Baixem pel carrer de la Costa.
2 h 39 min. Sortim de Tremp, fent cap a la carretera a Isona que seguirem una estona.
2 h 46 min. Pont sobre la Noguera Pallaresa. Continuem per l'asfalt encara que podem anar pel costat del caixer del canal de Gavet.
2 h 55 min. Creuem el canal i pugem per un camí de terra. Pugem pel barranc de la Coma.
Travessem el barranc per un pont i pugem pel coster amunt.
Anirem molta estona per la Solana de les Alzineres. Els pastors recorden molt bé aquest tram ja que els hi tocava el sol de ple i és un terreny de mal trescar.
3 h 50 min. Passem per darrera d'una granja.
3 h 55 min. Sortim a una pista amb un cartell que indica exactament el camí de la carrerada. Creuem la pista i continuem per un terreny esquerp.
4 h 17 min. Sortim a una pista. Poc després hi ha una bifurcació de camins. Anem a l'esquerra. A la dreta faríem cap al poble de Suterranya que veiem proper.
4 h 21 min. Abandonem la pista principal i agafem un camí carreter que surt a la dreta. La tònica serà ara passar per damunt dels nombrosos camps conreats. Anem per les Gavarreres.
4 h 51 min. Baixem per un pas estret i molt pendent per baixar al fons del barranc.
Apartir d'aquets punt perdem la carrerada i anem una mica com podem. El track marca pel fons del barranc però anava per la part de dalt. Perdoneu però properament farem la correcció pertinent.
5 h 48 min. Arribem a Orcau.

Aquí teniu el track però recordeu que el darrer tram està malament.


Powered by Wikiloc

Comentaris