FERRATA DELS TELETUBBIES

Ja he dit en alguna altra ocasió que no m'agrada fer ferrates i ho faig per portar a amics i amigues que m'ho demanen, als que no ser dir que NO.
Avui m'ha tocat la via Teletubbies, que es pot esperar amb aquest nom una ferrata?, doncs no està malament doncs té algun moment d'ambient. Es troba a l'ermita de la Pertusa de Corçà. Hi ha tres vies que estan a tocar i cal posar atenció doncs de dificultats ben diferents. Al començament de cada ferrata hi ha un cartell de ferro que no deixa lloc a dubtes. De fet per dalt les tres s'acaben tocant. La Teletubbies acaba sortint a l'Olmo Soler.
Si voleu tècnica consulteu la pag. de Deandar (per copiar-ho es millor que ho mireu directament allí).
Descripció de l'itinerari:
Aparquem, si tenim sort, ara més enllà han obert un altre aparcament. És que la gent va molt a la muntanya. Fa uns anys la pista no estava ni asfaltada...
Fem uns metres vers l'ermita de la Pertusa (esquerra de l'aparcament, cartell) i l'abandonem per agafar un sender que davalla pel vessant sud. Hi ha trams molt erosionats pel pas dels excursionistes. Anem amb compte. Als 5 min. aprox. hi ha el trencall a la dreta que puja a l'Olmo Soler però nosaltres anem a l'esquerra, continuant baixant.
Passem per un pas estret en la roca i aviat estem a peu de via. Caldria posar-hi en total uns 10 min. des de l'aparcament.
Els primers passos estan equipats amb  preses artifícials que dona un toc alegre a la ferrata. La pujada és dreta però hi ha un excés de ferro. Fem cap a una aresta que anem seguint. Hi ha punts que són drets però arriba ha haver, fins i tot, una escala en els trams més verticals.
Dalt hi ha una agulla que està collada amb uns ferros i sica (ciment especial) que constitueix el punt més compromès de la ferrata doncs cal baixar un metre fins arribar a una bretxa i després pujar. En acabar la via cal enllaçar amb l'Olmo Sole on només cal anar agafar-se amb les cadenes. Si sou una mica agosarats podeu pujar-hi sense fer agafar-se al ferro i fruir del contacte de la roca.
Sortim dalt a l'ermita de la Pertusa amb una impressionant visió vers el congost de Mont-rebei, els cingles del Montsec  i l'ermita de Sant Quitèria que està a l'altre costat del riu (ja a la Franja de Ponent) i que suposa la continuació geològica de la Pertusa.

Comentaris