ESLOVENIA (5): SORTIDA COL·LECTIVA AL PIC VOGEL

Avui hem decidit tot el Campament que anirem a fer una sortida col·lectiva a una muntanya fàcil. Anirem al pic Vogel. El principal desnivell el farem en un telecabina que ens deixarà a 1500 metres. El Vogel és un cim còmode que corona unes pistes d'esquí que porten aquest nom. Diria que per la roca i la situació no podríem parlar d'Alps Julians ja que no presenta la salvatgia que presenten les muntanyes julianes. Una excursió agradable envoltats d'excursionistes, alguns amb sabatilles i bosses. Vida social de l'entitat.
Descripció de l'itinerari:
Quan arribem al cap del telecabina ens trobem en una explanda plena d'edificis. Al fons veiem una muntanya altiva, joliva que està a la dreta. Lluny. És el Vogel. Si no la trobeu tampoc patiu gaire doncs hi ha una munió de cartells que ho indiquen.
Nosaltres anirem per la dreta. Als cartells posa que hi ha 2 h 40 min. Crec que seria més real posar-hi 1 h 30 min. Tornarem per un sender que ve per l'esquerra i farem un itinerari circular prou interessant. Seguim l'itinerari del croquis.
Anem per una pista que hi ha a la dreta que va baixant, arriber a perdre més de 130 metres de desnivell. Arribem a unes cabanes i deixem la pista i comencem a pujar per un sender molt marcat.
1 h Arribem al coll Vratca (1625 m). Anem a la dreta. Passem un tram amb un cable de passamà. Baixem uns metres i anem a pujar a la muntanya pel vessant oposat.
1 h 30 min. Assolim el concorregut cim del Vogel (1923 m.). Hi ha moltes opcions per tornar a l'estació. Nosaltres descendim al coll i agafem un sender que puja a la dreta cap al cim del Sija. Cartell. La primera pujada es ferma.


Fem un llarg flanqueig. Ens encarem cap al cim carener que tenim davant.
2 h 10 min. Assolim el cim del Sija de 1880 m. Sentim un tro i baixem com un coet vers l'estació seguint l'itinerari 3 del croquis. Evitem pujar al primer turo passant per un sender que surt per l'esquerra.
Abans d'arribar comença a ploure de valent i ens amaguem en una caseta. Casualment la resta de companys apareixen també pel costat i es refugien aquí amb un ramat de cabres. Para una mica de ploure i tirem avall però arriba un altre patac d'aigua i arribem al bar de les pistes ben molls. En total crec que hauríem estat fent el tomb unes 3 h 30 min.

Comentaris