ESLOVENIA (7): ASCENSIÓ AL MANGART

La darrera descoberta dels Alps Julians serà el mont Mangart que és el tercer cim més alt d'Eslovenia. Es tracta d'un recorregut molt interessant però també un cim molt turístic doncs la carretera que arribar als 2000 metres permet una excursió sense gaire desnivell. Per pujar cal agafar-se a alguns còmodes passamans però no presenta altra dificultat tècnica. Si voleu una mica més de morbo podeu pujar per la ferrata Eslovena, molt evident, o per la ferrata italina. Ara la via normal és un agradable passeig per la roca. Alerta amb la munió de persones que pugen i baixen. Per fer la foto al cim cal demanar tanda. Ens vam trobar amb un padrí de 80 anys.
Descripció de l'itinerari:
Per pujar cal pagar 3 euros d'import revolucionari. Aparquem prop del coll i seguim el sender evident. Segurament anirem en processo.
Cal llegir els rètols i no anar cap a la ferrata eslovena com li a passar a un de nosaltres. En arribar a la paret ja vam trobar els passamans. Si voleu divertir-vos una mica jugueu a no fer-los anar. Li posareu una mica més d'emoció. El sender va revoltant la muntanya evitant els trams més pendents. No té major història encara que no és una excursió que desmereixi per la seva bellesa.
1 h 50 min. Assolim el cim del Mantgar (2679 m.). A la baixada vam estar 1 h 25 min. Per tant, en total 3 h 15 min.

Comentaris