TOUR DEL MONTBLANC (1): HOUCHES - CONTAMINES


En el darrer aparcament del telecadira de les Houches - Bellavue vam deixar la furgoneta i vam agafar el telecadira. Ens van clavar 14 euros i ens van deixar a 1786 m.
Baixem uns metres i travessem el trenet que puja al Niu de l'Aigle per on va la via normal al Montblanc.
Anem tirant avall per un barranc. Davant tenim el glaciar de Bionnassay. Impressiona per la seva majestuositat però encara més veure com està minvant i deixa un caos de blogs petris. Dalt s'intueix Gouter amb un barret de núvols.
34 min. Travessem el rierol que es genera en la gelera per un pont nepalí. Ara ens toca recuperar l'alçada perduda i pujar al proper coll.
1 h 35 min Col de Tricot (2120 m.). Mentre espero la colla decideixo pujar al proper cim que hi ha al costat dret. Agafo un costerut sender herbòs em duu fins al cim.
1 h 52 min. Mont Vorassay (2303 m.) amb una visió més oberta cap al Montblanc i la vall de Contamines.
2 h 07 min. Torno a estar al col de Tricot i emprenem la baixada pel vessant oposat. És una baixada decidida, de les que fan mal als genolls.
2 h 47 min. Chalet de Miage (1578 m.) és un paratge idíl·lic per dinar amb una terrassa mirant el glaciar homònim.
Després de dinar ens toca una sobtada pujada que en duu al proper coll.
3 h 22 min. Chalets du Truc (1734 m.) des del coll prenem un senderó a la dreta que en duu al proper turó.
3 h. 31 min. Mont Truc (1818 m.). Retornem el Paulino i jo al coll on hi ha la colla.
3 h 38 min. Col de Truc. Passem pel costat del refugi - bar de Truc i emprenem el descens cap a la vall de Contamines. Al fons podem veure el col de Bonhomme per on passarem demà. La baixada comença sent per pista però hi ha algun trencall amb senders. No patiu que està tot ben senyalitzat i hi passa una munió de muntanyencs de cap de setmana. Hi ha algun tram prou costerut.
Entrem al barri de la Frasse però el nostre alberg està al fons de la vall. Travessem el centre del poble - on podeu abastir-vos si us manca alguna cosa - . Quan nosaltres passem estan fent una fira de productes artesanals.
5 h . Arribem a l'alberg.
Desnivell: +600 metres - 1200 metres.

Comentaris

  1. hostia!!!

    doncs jo me vai xupar la pujada. Això sí, a Les Contamines vam agarrar el bus, i cap a Chamonix falta gent!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada